MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Уряд зняв незаконні грифи „Не для друку” та „Опублікуванню не підлягає” з актів Кабінету Міністрів

19.03.2008    джерело: minjust.gov.ua

Кабінет Міністрів скасував обмеження доступу до актів Кабінету Міністрів України, виданих у 1991-2005 роках, та зняв з них не передбачені законодавством позначки "Не для друку" та "Опублікуванню не підлягає". Як повідомив Міністр юстиції Микола Оніщук, відповідне урядове розпорядження, розроблене Міністерством юстиції України, було ухвалене сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів.

За словами Міністра, згаданим розпорядженням знято незаконні позначки "Не для друку" та "Опублікуванню не підлягає" з майже 1,5 тисячі актів Кабінету Міністрів України. Таким чином, наголосив Міністр юстиції, практику обмеження доступу до актів органів виконавчої влади приведено у відповідність із законодавством України, яке не передбачає застосування подібних грифів.

Микола Оніщук повідомив, що загалом протягом 1991 – 2005 років Кабінетом Міністрів було видано 1410 постанов та розпоряджень з грифами (позначками) обмеження доступу "Не для друку" та "Опублікуванню не підлягає".

Згаданим розпорядженням скасовуються позначки "Не для друку" та "Опублікуванню не підлягає" з понад тисячі актів Кабінету Міністрів. Ці акти стосуються питань розробки спеціальних технологій, матеріального резерву, експорту товарів, боротьби з нелегальною міграцією, підтримання режиму державного кордону України і прикордонного режиму тощо.

Разом з тим, з близько 300 із згаданих 1410 актів Кабінету Міністрів України будуть зняті позначки "Не для друку" і "Опублікуванню не підлягає" та надано грифи обмеження доступу "Для службового користування", оскільки вказані постанови та розпорядження стосуються питань оборони, національної та економічної безпеки.

19.03.2008

Прес-служба Міністерства юстиції України

 Поділитися