MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В 2008 скінхеди Росії вбили 49 чоловік

02.04.2008    джерело: novynar.com.ua

З початку 2008 року на території Росії скінхедами було вбито 49 чоловік. Жертвами нападів радикальних націоналістів в Росії найчастіше стають вихідці з країн Центральної Азії, – повідомили правозахисники РФ

«Від січня до березня 2008 року в Росії було зафіксовано 86 нападів на ґрунті агресивної ксенофобії, підсумок яких – 49 загиблих і 80 постраждалих», – повідомив сьогодні директор Московського бюро з прав людини – МБПЛ Олександр Брод.

За його словами, в перші місяці 2008 року об’єктами нападів скінхедів найчастіше виявлялися киргизи – 9 загиблих, 4 постраждалих, таджики – 6 загиблих, 22 постраждалих і узбеки – 8 загиблих, постраждалий.

Брод сказав, що серед російських регіонів за кількістю расистських нападів в 2008 році лідирують Москва і Московська область – 28 загиблих, 57 постраждалих, і Санкт-Петербург – 8 загиблих, 6 постраждалих.

«Лідерство за кількістю нападів, як і раніше, утримують за собою мегаполіси, що дозволяє говорити про вкрай запущену ситуацію з профілактикою подібних злочинів і загальної загостреності атмосфери міжнаціональних відносин в цих центрах. Ще одна причина зростання числа вбивств на ґрунті ксенофобії – поява постійних скін-банд, що спеціалізуються на вбивствах», – повідомив правозахисник.

Також він сказав, що останнім часом правоохоронні органи підсилили боротьбу з ксенофобією і злочинами на ґрунті національної нетерпимості. За даними Брода, протягом січня – березня 2008 року було засуджено декілька десятків скінхедів.

Дивись також:

По числу нацистских нападений лидирует Москва

 Поділитися