MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Фальшиве ‘різдвяне перемир’я’, закриття місії ООН щодо Оленівки, перший у цьому році обмін полоненими — підсумки тижня Боротьба за життя Віталія МатухнаМедицина, що вбиває: за ґратами без лікування помер в’язень із тяжкою онкологієюЄСПЛ застосував Правило 39 щодо засудженого з четвертою стадією ракуСила слова: в’язня з четвертою стадією раку вивезли до лікарніДо 90-річчя Михайлини КоцюбинськоїОпис справ, які розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2021 рокуКрим, Донбас, домашнє насильство, – доповідь HRWКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у другій половині 2020 рокуЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 29 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 17.02.2020–21.02.2020Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 27 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 03.02.2020–07.02.2020Що варто зробити в Україні для її прогресуТюремні реформаториЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 217 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 18.03.2019 – 22.03.2019Короткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту ХПГ у другій половині 2018 рокуКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2018 рокуКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у 2017 роціЄвропейський суд з прав людини цікавиться здоров’ям молодої ромської жінки, яку тримають в СІЗО у ЖитомиріКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у першій половині 2017 рокуКороткий опис справ, що розглядалися Центром стратегічного захисту (ЦСЗ) ХПГ у 2016 р.

На Житомирщині служителя Феміди судитимуть за експлуатацію арештантів

09.04.2008    джерело: human-rights.unian.net

На Житомирщині суддя використовував затриманих на 15 днів для будівництва дачі свого батька. Тепер йому світить від 5 до 8 років позбавлення волі.

Суддя «позичав» арештантів із ізолятору тимчасового утримання, яких сам же і засуджував до 15 діб за дрібні правопорушення. Служитель Феміди використовував засуджених як дармову робочу силу і відвозив їх на будівництво будинку.

За законом, розбишак, дебоширів та крадіїв до громадських робіт залучають за рішенням суду. Якщо такого немає, арештанти просто собі там сидять.

У прокуратурі Житомирської області встановили, що суддя зловживав своїм службовим становищем неодноразово, лише один громадянин працював у нього на будівництві 6 днів».

У райвідділі міліції щоранку віддавали судді арештантів, і той віз їх на будівельний майданчик, а ввечері повертав до ізолятора. Суддя навіть ставив свій підпис у журналі, що він бере на себе відповідальність за арештантів на час поки вони працюють на нього.

«Звичайно, в ході розслідування ми проводимо перевірки працівників міліції, які давали вказівки на видачу. Ви розумієте, коли суддя приходив їх забирати з ізолятора, то він розписувався. Отримав він три людини чи чотири людини, а потім розписувався, що їх повернув. Як можна характеризувати ці дії, логіці не піддається», - зазначив прокурор Житомирщини Микола Франтовський.

В Управлінні МВС України у Житомирській області коментарів не дають, хоча арештантів судді «позичали» співробітники райвідділу. Наразі кмітливого суддю затримали за зловживання службовим становищем. Дармова робоча сила, згідно із законодавством, може вилитися чиновнику у 5-8 років в’язниці.

 Поділитися