MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Київський УБОЗ інкримінує двом посадовцям столичної мерії порушення Закону «Про боротьбу з корупцією»

15.04.2008   

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в місті Києві склали протоколи про порушення статті 5 частини 1 пункту «г» Закону України «Про боротьбу з корупцією» стосовно двох посадовців столичної мерії – одного із заступників голови КМДА та виконуючого обов’язки начальника одного з управлінь. Обидва чиновники, будучи уповноваженими на виконання функцій держави, в той же час відмовили Головному контрольно-ревізійному Управлінню України у надані інформації. Обидва адміністративних матеріали направлено до Голосіївського райсуду для розгляду.

Загалом за 3 місяці 2008 року підрозділами органів внутрішніх справ складено та направлено до суду 745 адміністративних протоколів за порушення вимог Закону України “Про боротьбу з корупцією”. Судами розглянуто та прийнято рішення за 498 матеріалами.

Серед притягнутих до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу один – державний службовець 2-ї категорії (заступник голови Державного комітету архівів України) та 180 – держслужбовців 3-4-ї категорій.

Найбільш поширеними видами правопорушень корупційного характеру, на які припадає близько 90% всіх правопорушень, є:

- незаконне одержання матеріальних благ, послуг, пільг або інших переваг, придбання предметів за ціною, нижчої фактичної вартості;

- відмова фізичним та юридичним особам в інформації, надання недостовірної інформації;

- сприяння фізичним і юридичним особам у здійсненні підприємницької діяльності, отриманні субсидій, субвенцій, дотацій, кредитів чи пільг.

  Варто зазначити, що у березні 2005 року Верховна Рада внесла зміни до ст. 7 Закону України «Про боротьбу з корупцією» щодо скасування такої санкції за вчинення корупційних діянь як «звільнення з посади або іншого усунення від виконання функцій держави», яка, на погляд фахівців, була одним з профілактичних важелів, що стримував  скоєння корупційних вчинків. Основним видом покарання за вчинення корупційних діянь визначено накладення штрафу. Проте така міра відповідальності не стала превентивною для корумпованих державних службовців, які займають відповідальні посади і мають значні фінансові ресурси.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

 

14.04.2008

 Поділитися