MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Донецька міськрада наказала обмежити використання української мови у школах

21.05.2008    джерело: www.korespondent.net
Рішення поширюється не лише на школи, але й на дитсадки. Зокрема, від сьогодні заборонено відкривати нові україномовні дошкільні заклади та групи, а також збільшувати кількість учнів, що вже навчаються українською

Донецька міськрада прийняла рішення обмежити навчання української мовою у освітянських закладах. Відтак заборонено збільшувати кількість україномовних шкіл і класів та дитсадків і дитячих груп.

За таке рішення сьогодні, 20 травня, проголосували 55 з 58 депутатів, присутніх на 19- й сесії міськради у вівторок.

Відповідно до рішення міськради, обмеження впроваджується з метою вдосконалення роботи освітньої галузі в Донецьку.

"Для задоволення потреб населення Донецька у здобутті освіти рідною мовою не допускати: планового збільшення числа учнів, що навчаються українською мовою, розширення мережі україномовних шкіл і класів і планового збільшення дитячих дошкільних установ і груп з українською мовою навчання", - сказано у рішенні Донецької міськради.

Як повідомлялося, 27 березня Президент Віктор Ющенко виступив за надання українській мові масштабної та повноцінної державної підтримки.

Ющенко закликав співвітчизників любити і шанувати українську мову як національну гордість і безцінний скарб.

За матерiалами Українські Новини

 Поділитися