MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Прокуратура вирішила, що Калашников журналістів не бивНа Калашнікова нарешті завели кримінальну справуЖурналістів просять відправити Калашнікова у пожиттєвий ігнорСправу Калашнікова до Європейського судуМедіа-профспілка вимагає від Генпрокуратури покарати винних у побитті знімальної групи СТБКиївська незалежна Медіа-профспілка вимагає результатів розслідування у справі КалашниковаПартія регіонів «майже дозріла» для виключення КалашниковаКалашников наполягає на своїй невинностіКалашнікова, що побив журналістів, пропонують просто засудитиСлідча комісія вирішила засудити поведінку КалашниковаЖурналісти вимагають, щоб Янукович вибачився за КалашніковаКоли Калашніков напав на працівників СТБ, міліція нічого не порушувалаНацкомісія з утвердження свободи слова рекомендує Генпрокуратурі поінформувати громадськість про розслідування справи КалашниковаМистецька реконструкція: Калашніков має сісти!ЗАЯВА ЖУРНАЛІСТІВ ТА ПРАЦІВНИКІВ ЗМІ ЩОДО НАСТУПУ НА СВОБОДУ СЛОВА В УКРАЇНІ

Відкритий лист щодо закриття справи Калашнікова

21.05.2008    джерело: www.imi.org.ua

До відкритого листа до Генеральної прокуратури щодо закриття справи про побиття журналістів Олегом Калашніковим, можна приєднатися, написавши на адреси [email protected]

Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script. або [email protected]

Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських та пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати java-script., а також надіславши sms на номер Київської незалежної Медіа-профспілки - 8-050-310-44-41.

Наводимо текст листа.

12 липня 2006 року група людей, серед яких був тодішній депутат від Партії регіонів Олег Калашніков, завадила роботі знімальної групи телеканалу СТБ, зірвавши зйомку і побивши журналістів. 14 липня 2006 року за цим фактом Печерська районна прокуратура столиці порушила кримінальну справу за ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

10 квітня 2008 року Прокуратура міста Києва закрила справу „за відсутністю складу злочину”.

Ми, журналісти, що підписалися нижче, вимагаємо від Генерального прокурора втрутитись в ситуацію і публічно відзвітувати, чому факти, які лежали на поверхні, були проігноровані слідством, а винні в побитті журналістів не покарані.

Нагадаємо, що під час зйомок під стінами Верховної Ради 12 липня 2006 року грубо відштовхнули журналістку СТБ Маргариту Ситник, побили телеоператора Володимира Новосада, відібрали касету з відзнятим матеріалом, пошкодили знімальну камеру. Київське бюро судмедекспертизи зафіксувало в оператора побої середнього ступеню тяжкості, а лікарі Київської міської клінічної лікарні встановили струс мозку. Пізніше цей діагноз підтвердили фахівці приватної клініки „Медіком”.

Матеріали справи частково вивчала парламентська слідча комісія, яка складалася переважно з представників тодішньої коаліції. Депутати визнали, що в діях Олега Калашнікова був склад злочину. Зі звітом комісії погодилася і переважна більшість парламентаріїв у сесійній залі, в тому числі й члени Партії регіонів.

У липні 2006-го понад 1000 журналістів підписалися під відкритим листом-вимогою покарати винних в установленому законом порядку. На наш погляд, це можливо шляхом поновлення слідства і передачі справи до суду.

 Поділитися