MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Останній дзвоник

24.05.2008   
Галя Койнаш
На сайтах БіБіСі, Німецької хвилі та англійської газети Daily Mail, всі читачі можуть прочитати вибачення за недостовірну інформацію про ляльку Гітлера. Попереду останній урок і Ваша участь вкрай важлива.

Протягом останніх двох-трьох тижнів ми тільки й писали нудно та настирливо про одну огидну ляльку. Сподіваємось, що зможемо залишити цю гидоту й зайнятися важливішими справами, але спочатку маємо одне велике прохання. 

Попереду останній урок і Ваша участь вкрай важлива.

На сайтах БіБіСі, Німецької хвилі та англійської газети Daily Mail, всі читачі можуть прочитати вибачення за недостовірну інформацію про ляльку Гітлера.

http://dw-world.de/dw/article/0,2144,3337110,00.html

http://bbc.co.uk/blogs/theeditors/2008/05/report_mistake.html

http://dailymail.co.uk/news/article-1021570/Adolf-Hitler-Doll.html

Ми дякуємо редакторам тих ЗМІ й раді, що вони переконались в необхідності публічного спростування неправдивих репортажів і текстів. 

Багато інших сайтів, які розмішували матеріали щодо ляльки вже прибрали тексти, й деякі вибачилися. 

Залишилися деякі, що вперто не хочуть публічно визнати, що припустилися помилки, або, схоже, взагалі не збираються припинити вводити своїх читачів в оману.

Давайте, ми їм нагадаємо, що брехати не тільки негарно, але й протизаконно. 

Три з першоджерел публічно вибачилися, ще одне прибрало замітку, але чомусь не хоче усвідомити завдану шкоду.

Маємо три листи* – до Daily Telegraph яка має зрозуміти, що вона теж несе відповідальність за вірус брехні й повинна вибачитися:

- до Deutsche Presse Agentur  та інших сайтів, які ще не прибрали брехню. 

Ми самі попередили Daily Telegraph і Deutsche Presse Agentur , що звернемось із скаргами до їх регулюючих органів, якщо адекватної відповіді не буде.

Втім розраховуємо на те, що вони самі зрозуміють, що не можуть свідомо обманювати своїх читачів. 

В умовах інформаційної війни цей урок надзвичайно важливий – та корисний – для нас усіх.  Будь ласка, долучайтесь до нашої акції! 

*  листи (зразки) можна знайти тут http://khpg.org.ua/en/index.php?id=1211591616

 

 Поділитися