MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міжнародні організації та українські правозахисні групи висловлюють занепокоєння щодо вбивства громадянина Нігерії в Києві

04.06.2008    джерело: www.helsinki.org.ua
29 травня ввечері його було знайдено з чисельними ножовими пораненнями в Солом’янському районі м. Києва.

Агенція ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та Міжнародна Організація з міграції від імені Ініціативи різноманіття, мережі з понад 30 організацій з міжнародного, громадського, приватного та урядового секторів, які працюють для вирішення проблеми расово-вмотивованих злочинів в Україні, висловлюють свої серйозне занепокоєння щодо вбивства громадянина Нігерії, яке сталося в Києві минулого тижня.

УВКБ ООН було відомо про нього, оскільки він звертався до УВКБ ООН та його партнерської організації в Києві за правовою допомогою декілька років тому.

29 травня ввечері його було знайдено з чисельними ножовими пораненнями в Солом’янському районі м. Києва. За повідомленням міліції, мотив нападу досі невідомий. УВКБ ООН, МОМ та Ініціатива різноманіття закликає український уряд провести розслідування цього нападу, включаючи можливість расово-вмотивованих дій та повідомити про результати розслідування.

Протягом двох останніх років організації, які проводять моніторинг ситуації, помітили тенденцію до зростання актів насилля стосовно осіб неукраїнського походження в місті Києві та інших регіонах країни. УВКБ ООН та МОМ з багатьох причин висловлювали своє занепокоєння щодо неспровокованих нападів, побиття та словесного приниження шукачів притулку, біженців, мігрантів, іноземців та представників нетрадиційних меншин в Україні.

Згідно з неофіційною статистикою, зібраною Ініціативою різноманіття від жертв, засобів масової інформації та неурядових організацій, у 2008 році було повідомлено про 40 напади, з яких 4 вбивства.

 Поділитися