MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Волинець: причина аварії на шахті – системне нехтування безпекою праці

10.06.2008    джерело: www2.dw-world.de

Причиною вибуху на шахті в Єнакієвому є черговим виявом системного нехтування безпекою праці у вугільній галузі. Про це в інтерв‘ю «Німецькій хвилі» заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Незважаючи на припис Держгірпромнагляду від 6 червня про заборону видобутку вугілля, за свідченнями самих гірників, на шахті ім. Маркса ще два дні після цього аж до вибуху тривали підземні роботи, сказав Михайло Волинець: «Дивує те, що аварії вже стають системним явищем. Щотижня десь виникають пожежі, стаються вибухи… Мабуть, це вже остання крапля, і слід покласти цьому край». Волинець заявив про намір очолюваної ним профспілки закликати уряд цього разу таки покарати справжніх винуватців трагедії. Він наголосив, що в разі ігнорування цього заклику НПГУ готова, як він сказав, «трансформувати його у вимоги». Профспілковий лідер підтримав намір першого віце-прем‘єра Олександра Турчинова закрити копальню ім. Маркса.

 Поділитися