MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Сейм Литви заборонив радянську й нацистську символіку

17.06.2008    джерело: www.novynar.com.ua
На зборах у Литві заборонено використовувати нацистську й комуністичну символіку, що може сприйматися як пропаганда нацистських і комуністичних окупаційних режимів

Сейм Литви у вівторок, 17 червня, вніс доповнення до закону про збори, яке забороняє використовувати нацистську й радянську символіку.

Як повідомила прес-служба Сейму, у доповненнях закону зафіксовано, що на зборах у Литві заборонено використовувати нацистську й комуністичну символіку, що може сприйматися як пропаганда нацистських і комуністичних окупаційних режимів.

Hа зборах, як говориться у прийнятому документі, "заборонено демонстрування прапорів і гербів, знаків і уніформ нацистської Німеччини, СРСР, Литовської РСР, а також прапорів, гербів, знаків, уніформ, складовими частинами яких є прапори, герби нацистської Німеччини, СРСР і Литовської РСР".

Крім того, заборонена демонстрація зображень керівників націонал-соціалістів Німеччини й КПРС СРСР, символів і уніформ нацистських і комуністичних організацій. У законі зазначається, що, зокрема , "заборонено використання нацистської свастики, радянського серпа й молота, радянської п’ятигранної червоної зірки, а також виконання гімнів нацистської Німеччини, СРСР і Литовської РСР".

Нагадаємо, подібний закон планували прийняти в Естонії. У відповідь міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав "блюзнірським" рішення естонського прирівняти радянську символіку до нацистської.

 Поділитися