MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Спільні моніторингові візити – новий досвід

20.06.2008   

Однією з функцій помічників Міністра є відвідування міських районних та лінійних органів МВС в складі мобільних груп та проведення моніторингу дотримання конституційних прав і свобод людини. Восени 2007 р. започатковано спільні моніторингові візити. Маючи різну життєву школу з різноманітних галузей правозахисної діяльності, учасники спільних моніторингових візитів мають можливість обмінятися досвідом, поділитися своїми доробками, запозичити певні цікаві ідеї.

За результатами вивчення стану дотримання конституційних прав та свобод, з метою усунення недоліків та покращення умов дотримання прав людини, моніторингові групи готують відповідні висновки та рекомендації.

Так, у жовтні 2007 р. 2 представники кримської мобільної групи відвідали Красноліманський МВ Донецької області, а донецькі правозахисники провели спільний моніторинг Бахчисарайського МВ в Криму.

10 червня мобільна група при Громадській раді ГУМВС України в Харківської області провела спільний моніторинг за участі помічника Міністра по Харківській області Юрія Чумака та помічника Міністра з АРК Марини Новікової, відвідавши Московський РВ м. Харкова.

11 червня в Центрі громадських зв’язків ГУМВС України в Харківській області була проведена прес-конференція, присвячена діяльності Управління моніторингу дотримання прав людини в діяльності ОВС, Громадських рад з питань забезпечення прав людини та мобільних груп з моніторингу забезпечення прав людини в діяльності ОВС. Учасниками прес-конференції виступили помічники Міністра Юрій Чумак і Марина Новікова, а також експерт ХМГО «Харківський інститут соціальних досліджень» Андрій Черноусов.

Прес-конференція висвітлювалась 7 місцевими телеканалами та цілою низкою друкованих ЗМІ.

Наш коресп.

 Поділитися