MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Україна має відомості про 550 000 воєнних злочинцівХарків, Київ, Павлоград: Україна пережила черговий масований обстрілПольща-Україна: будувати мости, а не бар’єриУкраїна разом із Францією розслідує воєнні злочини РФ Україна перша в історії людства розслідує злочини проти довкілля як воєнні злочини, — КостінВацлав Гавел і УкраїнаЯк діяти у випадку викиду радіації та як Україна готується до можливого теракту РФ Замінована Україна, іспит на громадянство, комунальні борги — підсумки тижня ‘Мрію, щоб Україна перемогла’ Україна спростила реєстрацію місцепроживання дітей ВПОУкраїна вийшла з Європейського інституту ОмбудсманаКраїна фейків: росіяни вигадують новини про ‘продаж’ українських дітей для надання інтимних послуг та ‘беруть у полон’ українських військових Країна-катівня: звільнені українські військові розповіли про перебування в російському полоніВрятувати захисників “Азовсталі” — Україна звернулася до ЄСПЛ за Правилом 39 Україна не виконує рішення Європейського суду! Вовчанський агрегатний завод: російська катівня за чеченськими лекалами«Узяв документи, довго дивився на слово ‘Україна’». Маріуполька розповідає про ‘фільтрацію’ в БезіменномуПравозахисники: Україна воює з одним із основних ‘провайдерів’ гомофобії у світі — росієюУкраїна вимагає від рф створення термінового гуманітарного коридору з «Азовсталі»Євген Захаров: «Я сподіваюсь, що після перемоги Україна зміниться на краще, але за це треба буде боротися»

Ярема покарає міліціонерів, які затримали фотокорів на Співочому полі

24.06.2008    джерело: www.unian.net
Службова перевірка визнала неправомірним затримання двох фотокореспондентів 21 червня на Співочому полі під час проведення фольклорного фестивалю «Країна мрій».

Службова перевірка, призначена начальником столичної міліції Віталієм Яремою, визнала неправомірним затримання фотокореспондентів інформаційного видання «Фотолента» і газети «Вечірній Київ» 21 червня на Співочому полі під час проведення фольклорного фестивалю «Країна мрій».

Про це УНІАН повідомили у ЦГЗ ГУ МВС України у м. Києві.

Як зазначили в ЦГЗ, у висновку вказано «вважати за дисциплінарний проступок, який виразився в безпідставному затриманні громадян і складанні протоколів». За результатами перевірки, членам патруля, який здійснював охорону правопорядку на фестивалі, було винесено попередження про невідповідність посадам. Окрім того, посадовим особам Печерського райвідділу міліції, до якого було доставлено фотожурналістів винесено суворі догани, а виконуючого обов’язки начальника райуправління зобов’язано списати і вважати такими, що складені помилково протоколи на фотожурналістів про притягнення їх до адмінвідповідальності за непокору співробітникам міліції, та провести відповідний інструктаж з особовим складом.

Як пояснили в ЦГЗ, 21 червня приблизно в 18.30 один із патрулів на чолі із капітаном міліції, співробітником карного розшуку Печерського РУ відпочивав на лавці. В якийсь момент співробітників патруля почав фотографувати фотокореспондент «Фотоленти». Начальник патруля з початку жестами почав показувати йому припинити зйомку, а потім наказав видалити знімки з фотоапарата. Отримавши негативну відповідь, капітан намагався відібрати фотокамеру. Побачивши цей конфлікт, його перебіг почав фотографувати фотокореспондент «Вечірнього Києва», якого члени патруля також попросили припинити зйомку, а отримавши негативну відповідь і від нього викликали автопатруль і доставили обох фотожурналістів до Печерського райуправління.

Як зазначили в ЦГЗ, такі дії співробітників міліції розцінено як перешкоджання діяльності журналістів.

 Поділитися