MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Перемога правозахисників! Льома Сусаров звільнений з під варти!

03.07.2008    джерело: www.helsinki.org.ua

Київський окружний адміністративний суд визнав рішення Генпрокуратури про екстрадицію Льоми сусарова до РФ неправомірним.
Генпрокуратура в свою чергу скасувала своє рішення, та звільнила Льому Сусарова з-під варти.
Інтереси Сусарова в суді представляв адвокат Олег Левицкьий за проектом УГСПЛ Фонду захисту жертв порушень прав людини, який підтримано МФВ.
Вже потім до справи вдало підключилася Карпачова. Працівник Серкетаріату Уповноваженого Юрій Галаєвський разом з Олегом Левицьким добре змагався з трьома представниками Генпрокуратури.
Слід віддати належне і судді Вовку, який не задовольнив клополтання Генпрокуратури про закриття справи, яка не належить за підсудністю до андміністративних судів (було таке рішення Вищого адмінсуду в аналогічній справі).
Справою Сусарова займалася УВКБ ООН, українська діаспора. Всім велика подяка і привітання!

 Поділитися