MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Не дозволимо згубити одне з чудес України і світу!

10.07.2008   
Зараз ситуація із збереженням Гранітно-степового Побужжя критична! Ваш голос в Інтернет-голосуванні може допомогти

З 7 липня по 26 серпня триває Інтернет-голосування у проекті «7 природних чудес України».

До півфіналу цього конкурсу обрано 21 природний об’єкт. Тепер кожен, хто відвідає сайт http://7chudes.in.ua/ може пересвідчитись, наскільки цікава та багатолика природа цієї країни та проголосувати за 7 обраних претендентів на звання «природного чуда».

У кожному краї є свої чудеса, скажімо, Крим заповідник Карадаг та Балаклавську бухту, Карпатський регіон – найвищу в Україні гору Говерла, Полісся – заплаву річки Десна, Поділля – найдовшу у світі гіпсову печеру Оптимістична, Дністровський каньйон та національний парк Подільські Товтри.

Тут варто відзначити, що у справі збереження багатьох унікальних природних резерватів в Україні існують складні проблеми.

Але серед українських природних чудес є одне, якому вже нині загрожує реальна

небезпека знищення. Це  ГРАНІТНО-СТЕПОВЕ ПОБУЖЖЯ - останні автентичні

природні та історичні ландшафти річкової долини  Південного Бугу, з неповторними островами, порогами та скелями. У його складі - урочище Гард, справжне природне диво і останній історичний осередок Запорозького козацтва.

У минулому році Уряд України прийняв рішення про затвердження – причому, без екологічної експертизи ! - нового проекту завершення будівництва Ташлицької гідроакумулюючої станції. (ТГАЕС)  Якщо цей проект будуть реалізований, рівень води у Південному Бузі піднімуть з нормальних 8-ми до 20 метрів. Адже для того, щоб живити ТГАЕС та охолоджувати реактори Південно-української атомної.станції атомникам потрібно нове велике водосховище.

В результаті і природне  диво Гранітно-степового Побужжя, і історична пам’ять про «Країну козаків», як називали Україну у середньовіччі, буде потоплено водами водосховища.

ТОБТО ЗАРАЗ СИТУАЦІЯ ІЗ ЗБЕРЕЖЕННЯМ ГРАНІТНО-СТЕПОВОГО ПОБУЖЖЯ КРИТИЧНА!!!!!!

Отримання  Гранітно-степовим Побужжям символічного звання "Природного чуда України" - то один з шансів привернути увагу преси та громадськості до необхідності його

охорони, один з шансів припинити  протизаконний проект атомників.

Екологічні громадські організації України просять усіх, незалежно від місця проживання у світі - проголосувати на сайті http://7chudes.in.ua/ за Гранітно-степове Побужжя!

Просимо вас поширити цю пропозицію по усіх розсилках та серед своїх друзів!

 

Не дозволимо згубити одне з чудес України і світу!

 Поділитися