MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

На захист рудихОтлавливают не людей, а бешеных собак,Болісні урокиУкраїна видала шукачів притулку з Шрі-ЛанкиМін’юст виступає за створення спеціального органу у сфері міграціїНове відомство із міграції стане підрозділом МВСЧи можна міліції доручати державну міграційну політику?Президент знову зупинив дію постанову про утворення Державної міграційної службиКС визнав, що Кабмін незаконно ліквідував Держдепартамент у справах громадянства та імміграціїБілорусь: Спроба суботнього протесту припинена силовикамиЄврейське питання в УРСР: дискримінація в хрущовську епоху (1953–1964 рр.)Права людини в Україні в 2015: основні тенденціїПрава людини в Україні в березні–листопаді 2014 р.: основні тенденціїПрава людини в Україні в березні-серпні 2014 р.: основні тенденції14. ВРАЗЛИВІ ГРУПИ ЯК ОБ’ЄКТ ДИСКРИМІНАЦІЇ, РАСИЗМУ, КСЕНОФОБІЇ ТА ЗЛОЧИНІВ НА ҐРУНТІ НЕНАВИСТІПрава людини в Україні 2009–2010. XXII. Захист прав іноземців, біженців та шукачів притулкуПрава людини в Україні 2009–2010. XXI. Торгівля людьми як порушення прав людиниПротидія незаконній міграції та права іноземцівПрава людини в Україні - 2008. 11. Свобода пересування та вибору місця проживанняНериторичні запитання до міністра внутрішніх справ

Ющенко заявляє, що міграційні ухвали Кабміну суперечать Конституції

22.07.2008    джерело: www.newsru.ua
Кабінет міністрів України своєю ухвалою покладає на Міністерство внутрішніх справ України виконання функцій спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у справах міграції

Президент України Віктор Ющенко зупинив дію ухвали Кабміну про деякі питання державного управління в сфері міграційної політики і одночасно звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо визначення конституційності прийнятого урядом документа.

"Всупереч приведеним конституційним положенням Кабінет міністрів України своєю ухвалою покладає на Міністерство внутрішніх справ України виконання функцій спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у справах міграції", - заявляє Ющенко.

Президент Указом № 643/2008 від 21 липня зупинив дію ухвали Кабінету міністрів №558 від 18 червня 2008 року "Деякі питання державного управління у сфері міграційної політики".

Текст відповідного Указу розміщений на офіційному сайті глави держави.

У Указі наголошується, що Кабінет міністрів, з метою оптимізації системи державного управління в області міграції, поклав на МВС виконання функцій спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у справах міграційної політики до законодавчого визначення впродовж одного року відповідного центрального органу виконавчої влади.

Крім того, Ющенко указує на те, що ухвалою Кабміну також перейменований Державний департамент у справах громадянства, імміграції і реєстрації фізичних осіб до Державного департаменту міграційної служби.

Ще одним пунктом ухвали в сферу управління МВС передані пункти тимчасового розміщення біженців; до складу Державного департаменту міграційної служби - органи міграційної служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі, утворені відповідно до ухвали Кабінету міністрів України від 27 травня 2004 року в700.

Крім того, в указі президента наголошується, що забезпечення державної безпеки і захист державного кордону України покладаються на відповідні військові формування і правоохоронні органи держави, організація і порядок діяльності яких визначаються законом (частина третя статті 17 Конституцій України).

"Законом України "Про загальну структуру та чисельність Міністерства внутрішніх справ України" затверджена загальна структура і чисельність Міністерства внутрішніх справ України. При цьому функціонування самостійних територіальних органів державних департаментів, що діють у складі Міністерства як урядові органи державного управління за окремими напрямками службової діяльності, певним Кабінетом міністрів України, цим Законом не передбачено", - пояснює Ющенко.

При таких обставинах, вважає глава держави, передавши в сферу управління МВС пункти тимчасового розміщення біженців, до складу Державного департаменту міграційної служби органи міграційної служби в регіонах, Кабінет міністрів України змінив загальну структуру і чисельність Міністерства внутрішніх справ України.

"Отже, видавши ухвалу №558, Кабінет міністрів України вирішив питання, зараховані Конституцією України до повноважень Верховної Ради України", - підкреслюється в Указі.

В той же час, Ющенко звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо невідповідності Конституції України ухвали Кабміну №558 від 18 червня 2008 року.

Відзначимо, що глава МВС Юрій Луценко дуже строго ставиться до питань державної міграційної політики.

За словами міністра, щороку близько 4 тисяч іноземців отримують дозвіл на проживання в Україні. Але більшість цих документів фіктивні. І саме цей факт турбує голову МВС.

 Поділитися