MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українська делегація сьогодні вшанує пам’ять жертв Великого терору на Соловках (Росія).

05.08.2008    джерело: human-rights.unian.net
З 5 по 8 серпня в Російській Федерації проходитимуть заходи, приурочені 70-м роковинам Великого терору 1937-1938 років

Як повідомив кореспонденту УНІАН учасник української делегації, головний редактор Івано-Франківської обласної державної телерадіокомпанії Володимир Безгачнюк, з 5 по 8 серпня в Російській Федерації проходитимуть заходи, приурочені 70-м роковинам Великого терору 1937-1938 років. Відбуватимуться вони в урочищі Сандармох та на Соловецьких островах.

За його словами, 5 серпня проходитиме церемонія вшанування пам’яті жертв політичних репресій на меморіальному цвинтарі урочища Сандармох біля пам’ятника «Люди, не убивайте друг друга», священики відслужать панахиду біля пам’ятника Козацького Хреста «Убієнним синам України».

7-8 серпня Дні пам’яті проходитимуть на Соловецьких островах: траурний мітинг, покладання квітів, панахида біля Соловецького каменя, панахида по гетьману Петру Калнишевському, акція «Свіча пам’яті», меморіальні заходи біля Поклінного хреста на Секірній горі (колишній чоловічий штрафний ізолятор для політв’язнів).

 Поділитися