MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Донецькі депутати сумують за тоталітаризмом

23.09.2008    джерело: ngo.donetsk.ua

Депутати Донецької міської ради не підтримали проект рішення «Про заходи щодо ліквідації символів тоталітаризму в місті Донецьк».

Таке рішення було ухвалено під час 23 сесії 5 скликання Донецької міської ради, - повідомляє «Ура-Інформ.Донбас». Проект документа передбачав демонтаж пам’ятників особам, причетним до організації Голодомору і політичних репресій, перейменування вулиць, площ, парків і тощо.

Як пояснив в коментарі начальник управління по зв’язках з громадськістю Максим Ровінський, ці рішення довелося внести до порядку денного на вимогу Донецької облдержадміністрації після виходу Указу Президента України «Про заходи у зв’язку з 75-ю річницею Голодомору 1932 – 1933 років в Україні». На підставі цього Указу координаційна рада ОДА настійно рекомендувала всім міським і сільським радам в Донецькій області розглянути питання про ліквідацію символів тоталітаризму.

22-09-2008
 Поділитися