MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналіста Володимира Лутьєва виправдано

24.09.2008   
Апеляційний суд Миколаївської області ухвалив виправдальний вирок за всіма пунктами звинувачення відомому своїми викривальними статтями головному редакторові газети «Евпаторийская неделя» Володимиру Лутьєву.

Апеляційний суд України Миколаївської області ухвалив виправдальний вирок за всіма пунктами звинувачення відомому своїми викривальними статтями головному редакторові газети «Евпаторийская неделя» Володимиру Лутьєву.

Восени 2002 року Володимира Лутьєва, головного редактора газети «Евпаторийская тиждень», заарештували за підозрою в підготовці замовленого замаху на життя одного з тодішніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Уповноважений ВР України Ніна Карпачова на звернення Володимира і його кримських колег Лілії Буджурової та Володимира Притули відреагувала й протягом шести років відстоювала права журналіста.

Улітку 2006 року Апеляційний суд Севастополя засудив Лутьєва до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна і зобов’язав його виплатити 100 тисяч гривень за моральний збиток одному із кримських депутатів.

Утім, Верховний Суд України взяв до уваги аргументи Уповноваженого ВР України у правах людини і скасував рішення Апеляційного суду Севастополя. Володимира Лутьєва прямо в залі суду звільнили з-під варти, а гучну справу було відправлено на розгляд в Апеляційний суд Миколаївської області, що і виніс 17 вересня 2008 року вирок: Володимира Лутьєва виправдано по всіх статтях висунутого звинувачення.

За повідомленням прес-служби Омбудсмена

 Поділитися