MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Затриманий помер у приміщенні УБОЗ у Прилуках

06.10.2008    джерело: www.val.ua
Прокуратура Чернігівської області 3 жовтня порушила кримінальну справу за ст.121 ч.2 ККУ (важкі тілесні ушкодження, які спричинили смерть) і ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень)

Затриманий 39-річний підприємець Сергій Кунцевський помер 2 жовтня від закритої черепно-мозкової травми у приміщенні Управління з боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ у Прилуках Чернігівської області.

Про це журналістам 3 жовтня у Прилуках повідомив заступник начальника служби внутрішньої безпеки МВС Юрій Мартиненко.

"Його (Кунцевського) було доставлено у це приміщення, і за загадкових обставинах він помер", - сказав Мартиненко.

З його слів, співробітники УБОЗ Чернігівської області 2 жовтня о 13:30 затримали Кунцевського, який підозрювався у вчиненні кримінального злочину, а о 22:00 лікар констатував його смерть від крововиливу у мозок унаслідок закритої черепно-мозкової травми.

"За яких обставин це все сталося - зараз не відомо", - сказав він.

Мартиненко додав, що за цим фактом прокуратура Чернігівської області 3 жовтня порушила кримінальну справу за ст.121 ч.2 Кримінального кодексу (важкі тілесні ушкодження, які спричинили смерть) і ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень).

Він уточнив, що тільки шляхом порушення кримінальної справи можна буде встановити, що сталося насправді, тому що співробітники УБОЗ заперечують застосування фізичного насильства до потерпілого.

Мартиненко зазначив, що операцію з затримання проводило УБОЗ у Чернігівській області спільно зі спецпідрозділом "Сокіл", і він бачив на відеозаписі, що під час затримання підозрюваному на голову одягали чорний поліетиленовий кульок, що незаконно і не передбачено жодним міліцейським наказом або законом.

З його слів, деяких співробітників міліції у рамках цієї справи буде затримано.

Мартиненко додав, що плівку процедури затримання буде доставлено Міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку.

 Поділитися