MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд, ліквідований Ющенком, воскресили ?

15.10.2008    джерело: www.pravda.com.ua

Київський обласний адміністративний суд зупинив дію указу президента Віктора Ющенка про ліквідацію окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це заявив депутат від БЮТ Андрій Портнов, повідомляє УНІАН.

За його словами, відповідне рішення було ухвалене 15 жовтня.

Портнов наголосив, що, таким чином, від середи судді окружного адміністративного суду Києва працюють абсолютно легітимно і можуть здійснювати правосуддя так, як це робилося до виходу згаданого указу президента.

Крім того, Портнов заявив, що укази президента, видані за останній тиждень, є незаконними, і тому їхня дія зупинена рішеннями судів.

"Така реакція судової гілки влади на антиконституційну діяльність президента робить укази глави держави такими документами, які залишається тільки повісити на стіну в секретаріаті президента", - сказав він.

Як відомо, 13 жовтня Ющенко своїм указом ліквідував Окружний адміністративний суд міста Києва, який раніше за позовом БЮТ призупинив дію указу президента про розпуск парламенту.

15.10.2008
 Поділитися