MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Автор карикатури на Путіна отримав рік в’язниці

03.11.2008    джерело: human-rights.unian.net

Мешканець російського Барнаула, який розмістив на власному сайті в Інтернеті карикатурний колаж, що зображує прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна у вигляді скінхеда, отримав рік ув’язнення, повідомляє CNews.

Сайт «Цензор.нет» наводить колаж, за який було засуджено барнаульця:

Індустріальний районний суд Барнаула визнав Олександра (прізвище не називають) винним у розпалюванні національної, расової або релігійної ворожнечі та публічній образі представника влади при виконанні ним посадових обов’язків. Йому доведеться провести рік у колонії-поселенні.

Під час обшуку у Олександра вдома було виявлено націоналістичну атрибутику, зображення нацистської свастики, заборонена газета «Лимонка» та відеоплівка, на якій він разом із скінхедами-друзями вчиться битись у лісі. Підсудний є членом руху «Русская нация» і раніше був затриманий за участь у забороненому мітингу «Руху проти нелегальної іміграції».

03.11.2008

Телекритика
 Поділитися