MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Політичні спекуляції неприпустимі»

06.11.2008    джерело: maidan.org.ua

«Українська делегація все-таки сподівається поставити питання про Голодомор в Україні на розгляд сесії ООН, попри надзвичайно велику протидію і шантаж російської делегації, що відзначають делегації всіх країн в ООН. Головне, що в ООН не залишилось жодного представника жодної країни, який не знав би слова Голодомор, ми відкриваємо людям очі на події минулого, в ООН великий інтерес до вивчення цього питання».

Про це в інтерв’ю Офіційному сайту «Нашої України» повідомила народний депутат – «нашоукраїнка», член парламентського Комітету з питань європейської інтеграції, заступник голови Постійної делегації ВР у ПАРЄ, член Моніторингового комітету ПАРЄ Ольга Герасим’юк, яка у складі делегації Ради Європи перебуває в ООН.

Народний депутат повідомила, що «працює у складі делегації Ради Європи, яка приїхала на сесію ООН задля початку перемовин з ООН про співпрацю у галузі захисту прав людини». «Передбачається співпраця у багатьох сферах, – зазначила Герасим’юк, – це і боротьба з тероризмом, і розв’язання конфліктів, і протидія геноциду, і боротьба зі світовою фінансово-економічною кризою».

За словами народного депутата, «делегація РЄ проводить багато засідань і зустрічей з представниками ООН». Так вона повідомила, що «вчора відбулась зустріч делегації з Френсісом Бенгом – спеціальним радником ООН з питань протидії геноцидам і масовому насильству». «Ми провели дуже серйозну дискусію на тему геноциду, – сказала Герасим’юк. –

Зокрема, відзначалося, що основною перепоною на шляху до розслідування і визнання такого злочину є відсутність офіційних юридичних документів, які чітко підтверджують факт геноциду». Як приклад, вона назвала «ситуацію, коли росіяни не хочуть визнавати Голодомор в Україні геноцидом». Також Ольга Герасим’юк зауважила, що «представник Польщі також нагадав, що Польща звернулась до Росії з проханням визнати і засудити масові розстріли в Катині, як злочин сталінського режиму, але Росія відкинула цю тему, сприймаючи всі зауваження на свою власну адресу».

«Необхідно закликати міжнародну спільноту звертати увагу на події в кожній конкретній країні, не дивлячись на те, чи була це подія минулого, чи відбувається це зараз, чи є загроза виникнення в майбутньому», – наголосила вона. «Доводячи факти таких жахливих злочинів проти людства як геноцид і засуджуючи їх, ми ставимо міцну перепону для подібних намірів і дій у майбутньому», – наголосила член делегації РЄ в ООН. «На шляху досягнення такої мети не може бути ніяких політичних спекуляцій», – наголосила Ольга Герасим’юк.

06-11-2008

 Поділитися