MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

77 українцям, які постраждали від політичних репресій, призначили довічні стипендії

06.11.2008    джерело: www.mlsp.gov.ua

На засіданні Кабінету Міністрів України сьогодні було схвалено розпорядження Президента України “Про призначення довічних державних іменних стипендій громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність”.

Стипендії надаватимуться 77 громадянам, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність. Вказана стипендія виплачуватиметься щомісячно у розмірі 100 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Зараз її розмір становить 498 гривень.

Кандидатури на призначення стипендій було подано на підставі клопотань Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської, Севастопольської міських державних адміністрацій з урахуванням пропозицій громадських організацій політичних в’язнів і репресованих.

Людмила Денісова, Міністр праці та соціальної політики, яка представляла це питання на засіданні Уряду, зазначила, що прийняття цього розпорядження покращить матеріальне становище громадян України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність.

Проект акта розроблено відповідно до указів Президента України від 26.11.2001 № 1147 “Про довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність”, від 11.04.2008 № 327 “Про збільшення розміру та кількості державних стипендій окремим категоріям громадян”.

Довідково:

Довічні державні іменні стипендії призначаються громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність у колишньому СРСР та яких було ув’язнено, заслано, вислано, виключено з творчих спілок, навчальних закладів, у зв’язку з чим вони не здобули відповідної освіти, не мали можливості продовжувати наукову або іншу творчу діяльність, брати участь  у громадській роботі.

 Поділитися