MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Громадська рада при ГУМВСУ в Харківській області: спільні рішення міліції та громадськості

19.11.2008    джерело: www.police.kharkov.com

18 листопада відбулось чергове засідання Громадської ради при ГУМВС України в Харківській області з питань забезпечення прав людини.

Сприяння вдосконаленню механізмів співпраці Головного управління з органами державної та представницької влади, Уповноваженим Верховної Ради з прав людини, політичними партіями, громадськими організаціями, засобами масової інформації, науковими установами щодо поліпшення ситуації із захисту прав громадян, дотримання законності та правопорядку, формування правової культури населення є одним із основних завдань діяльності Громадської ради.

На черговому засіданні Громадської ради, що відбулось 18 листопада, були розглянуті такі питання:

1. Підсумки роботи Головного управління МВС України в Харківській області щодо поліпшення умов утримання осіб в ізоляторах тимчасового тримання за 10 міс. 2008 року.

2. Стан реалізації проекту безоплатної правової допомоги у м. Харкові, яку здійснює Благодійна організація «Пілотний проект «Правова допомога».

3. Запобігання зазначенню «етнічної злочинності» як вияву мови ворожнечі в практиці ВЗГ та ЗМІ.

4. Презентація дослідження Харківського інституту соціальних досліджень щодо стану розповсюдження расизму та ксенофобії на Харківщині.

5. Створення робочої групи з питань забезпечення безпеки дорожнього руху в Харківській області.

Роботу ГУМВСУ в Харківській області щодо поліпшення умов тримання осіб в ізоляторах тимчасового тримання за 10 міс. 2008 року Громадська рада визнала задовільною, адже у цьому напрямку дійсно відбулись суттєві зрушення на краще.

Також слід зазначити, що діяльність БО «Правова допомога» щодо надання безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення у Харкові вирішено розповсюдити ще на 1 район міста – Київський. Таким чином, робота Офісу відтепер поширюється на 7 районів Харкова (за виключенням Дзержинського та Московського).

Щоб запобігти навіть ненавмисному розповсюдженню інформації, яка може спричинити поширення ворожнечі на національному ґрунті, відділу зв’язків з громадськістю ГУМВС надано рекомендацію у своїх повідомленнях замість етнічного походження правопорушників зазначати лише їх характеристику за категоріями «громадянин України» та «не громадянин України».

Заплановано й цілу низку інших заходів, які ставлять за мету профілактику розповсюдження расизму та ксенофобії на Харківщині.

Також на засіданні були внесені зміни до складу Громадської ради та заслухано інформацію про виконання рішень попередніх засідань Ради.

 Поділитися