MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Голова КС виступив за скасування безстрокового призначення на посаду суддів

30.12.2008    джерело: www.korespondent.net
На думку голови КС, Андрія Стрижака, безстрокове призначення послаблює відповідальність суддів, оскільки передбачена дуже складна процедура їх звільнення

Голова Конституційного Суду України Андрій Стрижак виступив за скасування безстрокового призначення на посаду суддів.
"Я, наприклад, прихильник того, щоб скасувати безстрокове призначення на посаду суддів", - сказав, зокрема, Стрижак в інтерв’ю газеті Сегодня.
Він виступає за призначення суддів кожні 10 років. На думку голови КС безстрокове призначення послаблює відповідальність суддів, оскільки передбачена дуже складна процедура їх звільнення.
Згідно з чинним законодавством, перший раз судді призначаються Президентом на 5-річний термін, після закінчення цього терміну судді обираються безстроково Верховною Радою.
Нагадаємо, що раніше голова Верховного суду Василь Онопенко заявив, що виступає проти призначення, звільнення і притягнення суддів до відповідальності Радою.

 Поділитися