MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Повторний запитНевиконання Україною своїх зобов’язань у сфері довкілляВідкрите звернення Української Гельсінської спілки з прав людини щодо недотримання положень Оргуської конвенції в Україні19. Екологічні права21. ЕКОЛОГІЧНІ ПРАВАПрава людини в Україні 2011. XIX. ЕКОЛОГІЧНІ ПРАВАВладо, нарешті дай відповідь людям: гримітимуть вибухи у їхньому селі, чи ні?...Права людини в Україні 2009–2010. XIX. Екологічні праваПрава людини в Україні 2009–2010. VII. Право на доступ до інформаціїЧи потрібний такий закон?Ні підміні дієвих незалежних інституцій громадянського суспільства декораціями!Чи потрібний такий закон про Концепцію державної інформаційної політики?Права людини в Україні - 2008. 16. Екологічні праваПрава людини в Україні - 2008. 7. Право на доступ до інформаціїПрава людини в Україні - 2007. 18. Право на безпечне довкілляПрава людини в Україні - 2007. 7. Право на доступ до інформаціїСтан виконання рекомендацій правозахисних організації, наданих у Доповіді „Права людини в Україні – 2006”Відкрите звернення до влади групи приро-доохоронних та правозахисних громадських організаційМоніторинг «не доступу до інформації»Право знати про навколишній світ: факти та рефлексії

Екологи критикують уряд за ігнорування Оргуської конвенції

08.01.2009    джерело: www2.dw-world.de
Ольга Веснянка
Київ практично не виконав рекомендації двох Нарад Сторін Оргуської Конвенції: в Алмати (2005 року) та у Ризі (минулого року)

Екологи критикують невиконання урядом України вимог „Оргуської“ конвенції ООН,  яка вимагає залучення суспільства до розв’язання проблем екології. Кабмін лише імітує виконання конвенції, сказав в інтерв’ю «Німецькій хвилі» голова екологічної організації «Зелений Світ» Олександр Степаненко, коментуючи ухвалення урядового плану дій.

Київ практично не виконав рекомендації двох Нарад Сторін Оргуської Конвенції: в Алмати (2005 року) та у Ризі (минулого року), розповідає Степаненко. Міжнародні партнери наголошували: Україна має нарешті привести законодавство та практику у відповідність до положень Конвенції, яку ратифікували 10 років тому; що План дій, розроблений урядом, має реалізовуватись за консультацій з громадянським суспільством. За словами ж еколога, Кабмін жодної процедури обговорення Плану дій не запропонував, та й у самому Плані навіть згадки про участь громадськості немає. Представник «Зеленого Світу» зауважує – вітчизняне законодавство донині не привели у відповідність до Конвенції, національних звітів про стан довкілля в Україні не оприлюднюють роками. Тим часом, Мінприроди продукує накази, що суперечать нормам Оргуської Конвенції, нарікає експерт.

 

 Поділитися