MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники заявляють про масове побиття затриманих у Нікополі

14.01.2009    джерело: www.civicua.org
За словами помічника міністра з прав людини, оперативна група МВС виїхала для проведення перевірки

У Нікопольському ізоляторі тимчасового тримання сталося масове побиття затриманих, у результаті постраждало близько двадцяти осіб. Інформацію про це оприлюднила громадська організація «Вінницька правозахисна група».

Як повідомив Радіо Свобода координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман, інформацію про масове побиття затриманих його організація отримала від безпосередніх учасників та очевидців подій.

За його даними, інцидент стався вчора: затримані етапом прибули з Дніпропетровського СІЗО для участі в судових засіданнях та слідчих діях, в ізоляторі людей кілька годин тримали в холодних автомобілях на вулиці як у клітках, а після цього побили «із застосуванням спецзасобів».

За інформацією Дмитра Гройсмана, наразі ситуація в Нікопольському ізоляторі складна, утримувані там вимагають негайної зустрічі із представниками уповноваженого Верховної України з прав людини та журналістами.

Правоохоронці ж наразі не підтверджують, але й не спростовують інформацію щодо побиття затриманих у Нікополі.

Помічник міністра відділу регіонального контролю дотримання прав людини в діяльності ОВС Апарату голови МВС в Дніпропетровській області Володимир Міняйло повідомив, що наразі сформована оперативна група, яка терміново виїздить на місце ймовірної події для проведення перевірки.

Джерело : Радіо Свобода

 Поділитися