MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Бездоганну поведінку судом не встановлено’ — звіт за результатами моніторингового візиту до Надержинщинської виправної колонії №65 ‘Без права на скаргу’ — візит до Качанівської виправної колонії №54 ‘Рабство у XXI столітті’ — звіт про візит до Темнівської виправної колонії №100Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Райківецька виправна колонія №78’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Житомирська виправна колонія (№4)’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Житомирська установа виконання покарань (№8)’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Закарпатська установа виконання покарань (№9)’Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ ‘Львівська установа виконання покарань (№19)’Моніторинговий візит до ДУ “Кропивницький слідчий ізолятор”Моніторинговий візит до ДУ «Ладижинська виправна колонія (№39)»Моніторинговий візит до ДУ «Маневицька виправна колонія (№42)»«Узяв документи, довго дивився на слово ‘Україна’». Маріуполька розповідає про ‘фільтрацію’ в БезіменномуЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання. Огляд № 58-59/ Найважливіші законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 01.01.2021 ‒ 31.01.2021 Який вирок нам виносить природа? Або як ми обманюємо самих себе, коли забруднюємо довкілляЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 29 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 17.02.2020–21.02.2020Звіт про моніторинговий візит до ДУ «Петрівська виправна колонія № 49»Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 27 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 03.02.2020–07.02.2020Аналіз виконання рекомендацій щодо пенітенціарної системи, наданих Україні Європейським комітетом з запобігання катуванням з 1998 рокуЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 14 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 28.10.2019–01.11.2019Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 5 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 03.09.2019–06.09.2019 Частина 1

Плани запровадити в Києві плату за медпослуги зустріли критикою

19.01.2009   
Незважаючи на те, що на практиці право на безкоштовні медичні послуги обмежене економічними можливостями країни, встановлення офіційних тарифів за надання медичної допомоги є незаконним.

Наміри київської мерії запровадити плату за медичні послуги в муніципальних закладах охорони здоров’я наштовхнулися на критику. Експерт з медичного права й громадського здоров’я Людмила Солоп, в інтерв’ю «Німецькій хвилі» вказала на те, що такі плани суперечать закону.

 «У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається  безоплатно» - це цитата з Конституції України. Людмила Солоп каже, що, незважаючи на те, що на практиці це право обмежене економічними можливостями країни, а саме –бюджетами,  встановлення офіційних тарифів за надання медичної допомоги є незаконним.

Днями столична влада оголосила про плани запровадити плату за аналізи, обстеження й консультації лікарів у міських медичних закладах, аби поповнити бюджет столиці. Експерт з медичного права наголошує: «Ще в 1996 році уряд затвердив перелік таких платних послуг, і це єдиний документ, що регулює платність послуг».

Солоп переконана, що пропозиції мерії щодо сплати киянами й приїжджими за кожну консультацію у лікаря в поліклініці - суперечать чинному законодавству. «Це є ніщо інше, як порушення прав людини», - заявляє юрист.

Ольга Веснянка

 Поділитися