MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Голова КС виступив за скасування безстрокового призначення на посаду суддівУ Харкові і в Криму порушено кримінальні справи стосовно суддівСуддів ловлять за хабаріНАМ вимагає звільнити суддю Хаустову, яка розглядала справу ТРК «САТ плюс»Как в Луганской области исполняется Закон Украины «О доступе к судебным решениям» ?Ситуация с исполнением Закона Украины «О доступе к судебным решениям»Чому судові рішення доступні не всім?Права людини в програмах кандидатів. Частина 2Безпека в Україні жертв переслідувань авторитарними режимами країн колишнього СРСРЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 61 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 15.02.2016 – 19.02.2016Як подолати корупцію в Україні?Права людини в Україні 2009–2010. IV. Право на справедливий судКоментар до Закону України «Про судоустрій та статус суддів» від 14 жовтня 2010 рокуАнна Юдківська: Закон - не предмет торгуПрава людини – зміна парадигми?Критика цинічного безумуПрава людини в Україні - 2008. 16. Екологічні праваОкрема ухвала Окружного адміністративного суду м. Києва у справі Якубенко проти Кабінету Міністрів УкраїниЗа українцями стежать та підслуховують завдяки Кабміну. А треба згідно ЗаконуПрава людини в Україні - 2007. 4. Право на справедливий суд

Судді дедалі частіше потрапляють до кримінальної хроніки

22.01.2009   
Українські судді дедалі частіше опиняються в полі зору правоохоронних органів. Слідом за тепер уже екс-головою львівського окружного адмінсуду І. Зваричем в поле зору правоохоронців потрапив один із суддів вищого господарчого суду

Українські судді дедалі частіше опиняються в полі зору правоохоронних органів. Слідом за тепер уже екс-головою львівського окружного адміністративного суду Ігорем Зваричем в поле зору правоохоронців потрапив один із суддів вищого господарчого суду.

Тим часом у Генеральній прокуратурі висловлюють занепокоєння завеликими повноваженнями та надмірною корумпованістю суддівського корпусу.
Екс-голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич, який зараз знаходиться в розшуку, подав два судові позови. В одному екс-суддя оскаржує постанову Верховної Ради про звільнення його з посади, мотивуючи це тим, що суд ще не назвав його винним в хабарництві. Інший позов стосується відміни ухвали Печерського суду Києва про надання дозволу на затримання і арешт.
Екс-суддя позивається з підпілля. Позови надійшли до суду поштою.
2 грудня проти тоді ще голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за хабарництво в особливо великих розмірах. Під час обшуку в робочому кабінеті і на квартирі Зварича працівники СБУ вилучили 1 мільйон доларів США і 2 мільйони гривень. Напередодні того, як Верховна Рада дала згоду на арешт Зварича, він зник із приватної лікарні, і зараз перебуває в розшуку.
Тим часом, неподалік Києва днями було знайдено автомобіль із обгорілим тілом людини. Авто належало судді Вищого господарського суду. Особу загиблого встановлюють.
В інтерв’ю Радіо Свобода ситуацію прокоментував керівник Центру громадських зв’язків столичного ГУ МВС Володимир Поліщук: «Автомобіль «Ніссан» належить судді господарського суду. Стараємося вийти з ним на зв’язок, він сам не з’являвся на роботі. Чи труп належить саме цій людині – встановить експертиза ДНК. Покищо що коментарів – що це за людина – ми давати не можемо».
Сьогодні ж на брифінгу в Генпрокуратурі заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін висловив занепокоєння ситуацією з корупцією, що склалася в українській судовій системі.
На думку експертів, подібна ситуація спричинена тим, що останніми роками в Україні значно знизилися вимоги при формуванні суддівського корпусу.
За матеріалами Радіо Свобода

 Поділитися