MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Нобелівський лауреат - Україні: обережно, МВФ!

29.01.2009    джерело: www2.dw-world.de

Лауреат нобелівської премії з економіки Джозеф Стігліц попередив, що кредити Міжнародного валютного фонду підривають економіки тих самих країн, яким намагається допомогти - Ісландії, Пакистану, України.

МВФ припустився цілої низки помилок, починаючи з азійської фінансової кризи 1997 року. «Вони наступають на ті самі граблі, що й в 97-му»,- сказав Стігліц, маючи на увазі видані для подолання фінансової кризи позики Ісландії, Пакистану та Україні.

Ці заяви пролунали у вівторок в Парижі. Стігліц проводив презентацію нової документальної стрічки «Навколо світу з Джозефом Стігліцом». 65-річний професор Колумбійського університету отримав Нобелівську премію з економіки 2001 року, а ще прославився своєю критикою на адресу Міжнародного валютного фонду.  

Гроші МВФ послаблять економіку

Колишній шеф-економіст Світового банку підкреслив, що процентні ставки є надто високими, а монетарна політика, продиктована МВФ кризовим країнам, контрастує з фінансовою політикою, орієнтованою на економічне зростання, яка поширена в Великій Британії і Франції, сказав він. «Гроші на таких умовах, очевидно, послаблять економіку і зроблять, зрештою, важчим їх повернути»,- заявив Стігліц.

Як повідомляє агентство «Рейтер», в минулі тижні МВФ надав для виходу з кризи 16,4 мільярда доларів Україні, 7,6 мільярда доларів – Пакистану і 2,1 мільярда – Ісландії. (зб)

 Поділитися