MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українці менше скаржитимуться до Європейського суду

02.02.2009    джерело: www2.dw-world.de
Водночас Аркадій Бущенко наголошує, що заяви від українських скаржників стали якіснішими і «цікавими» з юридичної точки зору. Він припускає, що рішення за такими скаргами можуть вплинути на реформування української системи судочинства
В 2009 році українці скаржитимуться до Європейського суду менше, прогнозує експерт Аркадій Бущенко. Це пов’язано з тим, що люди розчарувалися у його всемогутності, каже правозахисник. «Спочатку люди писали з будь-яких питань. Однак відомо, що 98 відсотків скарг не приймаються, бо це не стосується юрисдикції Європейського суду. Отримуючи відмови, люди передавали сусідам, що цей суд не може допомогти».
Водночас Бущенко наголошує, що заяви від українських скаржників стали якіснішими і «цікавими» з юридичної точки зору. Він припускає, що рішення Європейського суду за такими скаргами можуть вплинути на реформування української системи судочинства.
Минулого року за рішеннями страсбурзьких суддів з України на користь позивачів стягнуто 20 мільйонів гривень.
Аркадій Бущенко підтверджує, що українська влада справно виплачує скаржникам матеріальну компенсацію, однак є проблеми з наданням справедливої сатисфакції та реформуванням правової системи.

 Поділитися