MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ІнАУ запустить сайт громадського стеження за неприпустимим контентом в Інтернеті

10.02.2009    джерело: www.telekritika.ua
Інтернет-асоціація України (ІнАУ) планує запустити веб-ресурс, на якому користувачі мережі зможуть повідомляти зацікавлених осіб про неприпустимий веб-контент

Інтернет-асоціація України (ІнАУ) планує запустити веб-ресурс, на якому користувачі мережі зможуть повідомляти зацікавлених осіб про неприпустимий веб-контент. Про це на  брифінгу для журналістів повідомив член правління ІнАУ Олександр Ольшанський.

Брифінг, що відбувся 9 лютого у приміщенні ІнАУ, був приурочений до Дня безпечного Інтернету (відзначається у світі 10 лютого) і присвячений, зокрема, ініціативам Асоціації з забезпечення безпеки в українському сегменті Інтернету. Участь у заході взяли голова правління ІнАУ Тетяна Попова та члени правління Олександр Ольшанський та Іван Пєтухов.

Пан Ольшанський повідомив присутніх, що під сайт «громадського моніторингу» вже зайняте доменне ім’я skarga.org.ua. За задумом, після запуску ресурсу кожен користувач Інтернету матиме можливість залишити на сайті повідомлення з посиланням на сторінку, яка, на його думку, містить неприпустимий контент. Під останнім розуміються «різко негативні моменти», зазначені, зокрема, у розробленому ІнАУ Меморандумі про співробітництво за безпеку в українському сегменті Інтернету – порнографія за участю неповнолітніх, прояви расової і національної нетерпимості, пропаганда тероризму та заклики до насильницького повалення державного ладу. При накопиченні значної кількості повідомлень про один і той же ресурс сайт автоматично формуватиме листи до відповідних Інтернет-провайдерів, а при необхідності – і до правоохоронних органів.

Запуску сайту, за словами пана Ольшанського, можна очікувати протягом місяця.

Серед інших ініціатив учасники брифінгу назвали розробку вищезгаданого Меморандуму, заплановану на 10 лютого масовану рекламну кампанію на підтримку сайту Онляндія, присвяченого питанням безпеки дітей в Інтернеті, та, в перспективі - співробітництво з Міністерством освіти і науки для включення курсу безпеки в Інтернеті до шкільної програми. Крім того, на 13 лютого Асоціацією заплановано проведення V конгресу «Україна на шляху до інформаційного суспільства».

 Поділитися