MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Росія заблокувала прийняття резолюції ООН стосовно ГолодоморуАвтор терміну «геноцид» вважав Голодомор в Україні саме геноцидомУ Києві запалає ’’Незгасима свічка’’Відкритий лист до Президента РФМедвєдєв назвав Голодомор ’’так званим’’УПЦ (МП) визнала Голодомор геноцидомУ Голодомор 1932-1933 років Україна втратила 3,2 мільйонів осібОлеся Стасюк: Голодомор разрушил украинскую культуру и сознаниеМетоды осуществления Голодомора в УкраинеВ Україні розпочався заключний етап Міжнародної акції Незгасима свічкаРезолюція Європейського Парламенту щодо відзначення Голодомору - штучного голоду в Україні 1932 - 1933 роківЄвропарламент визнав Голодомор злочином проти людяностіДо кінця жовтня вийде друком 19 томів Національної книги пам’ятіУкраїна закликає Росію припинити дискредитацію трагедії ГолодоморуСША визнали Голодомор голодним геноцидомВисновок. Правова кваліфікація Голодомору 1932-1933 років в Україні та на Кубані як злочину проти людяності та геноцидуПарламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію про ГолодоморУ Канаді Голодомор визнали геноцидомЛатвійський сейм підтримав пропозицію визнати Голодомор свідомим геноцидом відносно українського народуНе (тільки) наша справа

Україна не розуміє, чому Росія не хоче відкрити архіви про Голодомор

16.02.2009    джерело: human-rights.unian.net
Український інститут національної пам’яті не розуміє причин відмови Росархіву в оприлюдненні документів, що стосуються подій 1932-1933 років в Україні.

Український інститут національної пам’яті не розуміє причин відмови Росархіву в оприлюдненні документів, що стосуються подій 1932-1933 років в Україні.

Про це йдеться у заяві Українського інституту національної пам’яті, текст якої переданий агентству УНІАН.

В інституті нагадали, що керівник Росархіву Володимир Козлов зауважив, що в Росії є документи, датовані 1932-1933 роками, які доводять, що Голодомор 1930-х років не був спрямованою проти України акцією. Разом з тим, він заявив, що поки що Росархів не може їх опублікувати, оскільки вони засекречені.

В інституті зауважили, що у Росії заперечують Голодомор як геноцид українців, але дивують методи, якими це робиться. “Вони схожі до тих, яких дотримувався один із чеховських героїв: "Цього не може бути, тому що не може бути ніколи", йдеться у повідомленні.

Українська сторона не розуміє причини цієї надсекретності і зауважує, що граничні строки утаємничення, як правило, не перевищують 75 років. В інституті зазначили, що Україна неодноразово зверталася до Росії за документальною допомогою у розкритті цієї трагедії, і відзначають, що в Росії не опубліковано жодного збірника свідчень і жодного спеціального збірника документів.

 Поділитися