MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Жорстокий День солідарності в Мінську

17.02.2009   

16 лютого в Мінську була жорстоко розігнана акція солідарності з політв’язнями. Десятки мінчан були побиті на Жовтневій площі Мінська співробітниками міліції та ОМОНу.
16 лютого, у День білоруської солідарності, лідери та активісти опозиції, колишні політв’язні і прості мінчани вийшли на Жовтневу площу з портретами заарештованих Миколи Автуховіча, Юрія Леонова, Володимира Осипенка, Артема Дубського.
В акції брали участь лідери громадянської кампанії «Європейська Україна» Андрій Санніков і Змітер Бородко, координатор Хартіі㥩 Дмитро Бондаренко, лідер кампанії «Джинс за свободу» Євген Афнагель, колишній політв’язень Олександр Козулін, Андрій Кім, Змітер Дашкевич, Артур Фінькевіч, Еніра Броніцкая, Тимофій Дранчук, лідер ОГП Анатолій Лебедько інші відомі люди і прості мінчани.
Учасники акції солідарності також розгорнули плакати «Свободу Автуховичу, Леонову та Осипенку», «Ні політичному терору». Демонстранти скандували «Свободу!», «Жыве Беларусь!».
Простояти так чином на площі люди змогли не більше 10 хвилин. Проти учасників мирної акції були кинуті десятки співробітників міліції та ОМОНу. Людей грубо витісняли з площі, при цьому їх валили на землю, били ногами, випихали з допомогою кулаків і кийків, не звертаючи уваги на те, що люди падають.

www.civicua.org  за матеріалами Хартии97

 Поділитися