MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Заява Української правди і Корреспондент.net стосовно питань інтернет-користувачів Президенту200 гривень за бота: СБУ викрила ботоферму, що працювала на спецслужби РФСБУ: Російські спецслужби залучають українських дітей до фейкових мінуваньРосійські спецслужби збирають персональні дані військовополонених та їхніх ріднихДержава проти школярок та пенсіонерок — дайджест російських протестівУстанови виконання покарань під час війниООН: законопроєкт про СБУ не передбачає гарантій проти зловживань з боку спецслужбЯк українські спецслужби 'виманювали' вагнерівців — розслідування BellingcatКрим: Журналіста обвинувачують у зборі інформації для українських спецслужбРеформа кримінально-виконавчої медицини: генпрокурор вимагає від прем’єр-міністра негайного втручанняПРАВО ВЕТО. Частина 2. Вето президента в Україні: проблеми і перспективиНорвегія повідомляє про докази втручання Росії в GPS під час навчань НАТОЧому ми маємо боротися за права дітей з особливими потребами?СБУ оприлюднила докази втручання Росії у вибори в Україні: затримано «Білу балаклаву» — виконавця потенційного держпереворотуСБУ: за два роки спецслужби РФ організували 27 провокацій міжнаціональних конфліктів в УкраїніНевтручання в освіту, або Коли чиновники перестануть відвідувати шкільні лінійки?В "ЛНР" запевняють, що за рік викрили "128 агентів іноземних спецслужб"Заява правозахисних організацій з приводу втручання держави в діяльність громадських об’єднаньМЕМОРАНДУМ з приводу розробки законопроекту про внесення змін та доповнень до Розділу ІІ чинної Конституції України, підготовленого Робочою групою Конституційної Комісії станом на 15 липня 2015 рокуAmnesty International: кількість доказів воєнних злочинів та російського втручання у конфлікт на сході України помітно зросла

«Українська правда» отримало офіційну відповідь з Банкової

25.02.2009   
Нагадаємо, прес-секретар Президента 22 грудня заявила, що найпопулярніше запитання від інтернеті-аудиторіїі «відображає інтереси російських інтернет-користувачів»

Інтернет-видання «Українська правда» отримало офіційну відповідь від керівника Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента Лариси Мудрак на запит щодо можливого втручання спецслужб у роботу «УП».

Нагадаємо, прес-секретар Президента Ірина Ванникова під час підсумкової прес-конференції Віктора Ющенка 22 грудня заявила, що найпопулярніше запитання в інтернеті «відображає інтереси російських інтернет-користувачів» (як виявилося згодом, ця заява не відповідала дійсності).

Нагадаємо, запитання було сформульоване так: «Шановний пане Презиенте, скажіть будь-ласка, скільки нам (простим людям) потрібно Вам заплатити, щоб Ви разом з усіма депутатами ВР, міністрами, урядовцями назавжди виїхали за кордон і не заважали Україні нормально розвиватися?», і набрало понад 100 тисяч голосів.

Коментуючи ситуацію, Лариса Мудрак заявила, що Секретаріат Президента замовляв спеціальне розслідування для того, щоб з’ясувати, як критичне щодо Віктора Ющенка запитання від інтернеті-аудиторії стало таким популярним.  «Нас самих зацікавило, звідки беруться такі настрої в інтернеті. Ми замовили експертизу у відповідних державних органів, і експерти повідомили – за це питання голосували переважно російські користувачі», – сказала вона, але не повідомила, які органи проводили цю «експертизу». «Українська правда» та «Кореспондент.нет» зажадали від Секретаріату Президента пояснень щодо того, звідки Президент України та його прес-секретар отримали конфіденційну інформацію про статистику голосування. Відкрите звернення, опубліковане на сайті «УП», протягом місяця залишалось без відповіді, після чого до СП було скеровано офіційний запит.

 «У вівторок до нас в офіс зайшла людина у формі – кур’єр з Банкової. Після двох підписів і двох печаток ми нарешті стали власниками відповіді керівника головної служби інформаційної політики секретаріату президента України. Зізнаємося чесно – нас спіткало розчарування. Це не відповідь, а відписка. Ми розуміємо, що більше ані президентові, ані Ірині Ванниковій, ані Ларисі Мудрак нема чого сказати нашій аудиторії», - йдеться у повідомленні «УП».

Лист можна тут прочитати.

Коментарій редакції «УП»

 «Виходячи з тексту листа, ми можемо зробити кілька висновків. Перше. І президент, і його прес-секретар користуються і здатні видати в прямому ефірі неперевірену інформацію. Друге. І президент, і його прес-секретар не можуть взяти на себе відповідальність і визнати, що були не праві. Тобто, попросту вибачитися.Третє. Ми згодні, що стосунки між ЗМІ й органами влади мають будуватися на засадах взаємної поваги і взаємної відповідальності. Однак це рух в один бік – ми відповідаємо за дані голосування на нашому сайті. Однак президент і його команда не відповідають за свої слова перед багатомільйонною аудиторією».

 Поділитися