MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правоохоронців покарали на 18 тис. гривень

04.03.2009   

Рішенням судової колегії у цивільних справах апеляційного суду Полтавської області задоволено апеляційну скаргу голови Полтавської профспілки „Солідарність”, керівника громадського центру „Солідарність проти корупції” Валентина Волошина про скасування рішення Октябрського райсуду обласного центру та стягли на користь позивача з Полтавського УБОЗу ГУМУС України в Полтавській області, заступника начальника цієї установи Генадія Бендрика та ГУ МВС України в Полтавській області 10 000 гривень відшкодування за заподіяну моральну шкоду розголошенням матеріалів досудового слідства.

Через одну обласнe газету "Вечірня Полтава" „убозівці” розголосили матеріали досудового слідства, в тому числі неправдиві відомості, які принижують честь та гідність правозахисників. Згодом, за рішенням Октябрського районного суду міста Полтави, газета відшкодувала моральну шкоду та вибачилась на першій сторінці газети. Правоохоронці ж відмовлялись це зробити добровільно, тому керівник громадської організації змушений звернутись з відповідним позовом до суду.

Крім того, в грудні-місяці минулого року Харківський адміністративний апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу Полтавської обласної міліції і залишив в силі рішення Ленінського районного суду міста Полтави про відшкодування моральної шкоди в сумі 8 000 грн. Ленінським районним відділом міліції на користь Валентина Волошина. Шкода заподіяна проведенням незаконного обшуку співробітниками міліції, а саме: без постанови суду, без понятих, не уповноваженими на те особами та без достатніх підстав.

03 Березень 2009

 Поділитися