MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Новий конкурс проектів з питань прав людини 2009 року

06.03.2009    джерело: www.civicua.org
Цього року Федеративна Республіка Німеччина знову надає підтримку проектам з питань прав людини по всьому світу. Заявки на них можна подавати англійською мовою відтепер аж до 31 березня 2009 року
5 березня 2009 у Посольстві Німеччини в Києві представники виконавчих організацій представили 2 проекти сприяння правам людини, що мали підтримку з боку Федерального міністерства закордонних справ Німеччини в 2008 року. Також Посольство Німеччини в Україні оголосило конкурс проектів з прав людини-2009. Пріоритет надаватиметься проектам соціального та культурного напрямків.

В рамках проекту „Ефективний захист прав біженців на східному кордоні“ Європейська рада з питань біженців та вигнанців (ECRE), звертаючи увагу на особливі потреби біженців і мігрантів, провела спеціальну навчальну підготовку службовців прикордонної служби і міліції з урахуванням міжнародних стандартів.

Ромська організація „Chirіcli“, здійснюючи проект ознайомлення з правами людини і можливостями захисту своїх прав серед ромських громад (“Learning of human rights in Roma communities and capacitate Roma to defend their rights“), робить акцент у питанні консультування з питань прав людини для циганів у п’яти найбільших місцях поселення цієї меншини в Україні, а також для службовців державних органів, що працюють з етнічними меншинами.

Минулого року Посольство Німеччини в Україні підтримало чотири проекти з питань прав людини на загальну суму 65 000 євро.

Новий конкурс проектів з питань прав людини 2009 року

Цього року Федеративна Республіка Німеччина знову надає підтримку проектам з питань прав людини по всьому світу. Заявки на них можна подавати англійською мовою відтепер аж до 31 березня 2009 року.

Тематично, насамперед, мають бути порушені традиційні питання, тобто права жінок і дітей, покращення становища у сфері виконання покарань, національні меншини, свобода релігій, свобода медіа, праводержавність, свобода преси, але й також економічні, соціальні та культурні цільові напрямки, як от права на харчування, освіту, медичне забезпечення, житло тощо.

Важливою передумовою для відбору проектів є можлива співпраця з компетентними українськими органами.

Прохання використовувати для цього зразок проектної заявки у форматі pdf. З огляду на процедуру відбору проект має розпочатися не раніше 1 травня 2009 року. Можливий пізніший початок. Проте загальний проект має бути завершений не пізніше 31 грудня 2009 року.

Проектна сума становить у середньому від 20 000 до 30 000 євро. Однак можлива також участь і менших проектів.

Контактні особи:

Крістіане Гульманн
Лусіа Ґрюніх
[email protected]

Джерело : Посольство Німеччини в Україні

Додатки : Анкета pdf-file (103.517 kb)
 Поділитися