MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Так допитували, що зламали залізний стілець Заступник голови профкому КПІ намагався зламати мережу Wi-Fi студентського активістаПочему у Ислама в России нет будущего?Микола Левченко. Зламана доляJustice at long last in the Zaporizhya Church bomb case ("Справа паламарів")Прощання з президентським правосуддямПрограмне забезпечення Єдиних і Державних реєстрів, зламане 1-3 жовтня, досі працює некоректноВирок українському правосуддюНеполнота следствия?Перевірка європейських цінностей?Процес із особо тяжкими наслідкамиЗаказное правосудие (оновлено)Справедливість без кордонівНа підтримку жертв українського правосуддяОбставини затримання журналіста газети «Котовська реклама» Анатолія Тіори. Версія журналіста і версія міліції.Ни чуда, ни справедливости не дождалисьЧудово врегульована безповідальністьПоследнее действие"Дело пономарей" под лупойПроти телевізійного правосуддя

До річниці одного зі злочинів комунізму

11.03.2009    джерело: maidan.org.ua
Невже для того, щоб демократичний світ зрозумів необхідність такого засудження, має бути знищено тібетський народ?

10 березня виповнюється 50 річниця тібетського національного повстання, яке було жорстоко придушено китайським комуністичним режимом. Минулого року на 49 річницю в Тібеті також відбулися значні акції протесту, які зворушили світ. Проте «цивілізований» Захід вирішив закрити очі на грубі порушення демократичних принципів, обстоювання яких він так сильно декларує. Своєю мовчанкою Захід фактично погодився з геноцидом великого народу з давньою культурою, в черговий раз продемонструвавши страусину політику «умиротворення агресора», вважаючи, що нібито проведення в КНР олімпійських ігор більше сприятиме демократизації цієї країни ніж захист народу, чисельність якого за час китайської окупації зменшилася в 5 разів.

На теперішній час тібетське питання разом з близькосхідним є ключовими вузлами, розв’язання яких привело б до переходу геополітичної ситуації на новий рівень принципів історичної справедливості. І, якщо у випадку палестинського конфлікту, незважаючи на жорсткі силові дії з обох сторін таки видно реальність компромісу, що міг би гарантувати мир і розвиток усім народам регіону, то в тібетському питанні не видно жодних навіть віддалених ознак позитивного вирішення. Адже це зачіпало б інтереси потужної держави, яка стає новим геополітичним полюсом, до обмеження впливу якого західний світ, як видно, поки що не готовий.

Серйозною й небезпечною особливістю цього полюсу є продовження використання поєднаної із східним авторитаризмом та політичним прагматизмом комуністичної ідеології. У цій формі вона може бути значно стійкішою й гнучкішою ніж в східноєвропейському варіанті. Незважаючи на масштабні злочини проти людства, найбільшими прикладами яких був Голодомор в Україні і геноцид в Камбоджі, комуністичну ідеологію, використання якої безпосередньо привело до цих злочинів, і яка використовувалася для їх обгрунтування не було засуджено на рівні з нацистською.

Невже для того, щоб демократичний світ зрозумів необхідність такого засудження, має бути знищено тібетський народ?

Лабораторія суспільно-політичного аналізу

Центру з інформаційних проблем територій

Національної Академії Наук України

Львів, вул. Джохара Дудаєва 15, к.32

тел./факс: +38 (032) 2611887

 Поділитися