MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Президент не визначився з тим, чи потрібно дозволити в’язням отримувати посилки без обмежень

20.03.2009    джерело: www.helsinki.org.ua
На щастя Міністерство юстиції ініціює питання щодо розробки законопроекту стосовно збільшення кількості посилок

В лютому 2009 року Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до суб’єктів законодавчої ініціативи з проханням розробити та подати законопроект, що захистив би право ув’язнених на отримання посилок та бандеролей без обмежень.
На звернення вже відреагувало Міністерство юстиції України , яке визнало, що «…Враховуючи фінансово-економічну ситуацію в державі та погіршення на цьому фоні умов відбування покарання засудженими та тримання осіб, узятих під варту, Міністерство юстиції ініціює питання щодо розробки законопроекту стосовно збільшення кількості посилок і передач засудженим та ув’язненим".
20 березня УГСПЛ отримала лист від Секретаріату Президента України. Секретаріат повідомив виконавчого директора Спілки Володимира Яворського, що переслав звернення до Державного департаменту виконання покарань. Тепер представники Департаменту мають сказати, чи погоджуються вони з необхідністю та доцільністю внести такі зміни до законодавства.
Своє ж бачення стосовно того, чи потрібні такі зміни, і чи існує взагалі необхідність вносити законопроект Президент не висловив.
Тож залишається чекати на відповідь Державного департаменту виконання покарань, і сподіватися, що доля ув’язнених їм небайдужа.

Марина Говорухіна

 Поділитися