MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

VI Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини«Дні документального кіно про права людини» відправляються у подорож УкраїноюПрава осіб, що повернулися з російського полонуПісля деокупації Київщини правоохоронці виявили 1590 тіл Досягнення цілей — це правильні питанняВідсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?Правила обробки і захисту персональних даних у базах даних, володільцем якої є громадська організація «Харківська правозахисна група»Декларація етичних засад Харківської правозахисної групи‘Я ні про що не жалкую і ні в чому не каюсь’ — в РФ правозахисника засудили до двох з половиною років колоніїПравоохоронці розслідують 18 кримінальних проваджень за фактами вбивства 38 українських військовополонених Вправа ‘очищення розуму’Комитет ООН по правам ребенка осудил нарушения прав украинских детей со стороны РФКомітет ООН з прав дитини засудив порушення прав українських дітей з боку РФСудилища тривають: у ‘ДНР’ 33 українських воїнів відправили за ґрати на строки до 29 роківВикористання репродуктивних клітин після смерті: Рада виправила норму закону“Гаряча кава” або 10 ударів по сідницях гумовим кийком, — як у Первомайської виправної колонії №117 зустрічають новоприбулихСвідка Єгови, якого звинувачували в ухиленні від військової служби, виправдали у суді Звіт за результатами моніторингового візиту до Диканівської виправної колонії №12 Звіт за результатами моніторингового візиту до Покровської виправної колонії №17 Один успех Харьковской правозащитной группы в 1991 году

«Ви праві»: прем’єрний показ документального фільму про захист прав пацієнтів

23.03.2009    джерело: www.irf.kiev.ua
28 березня в рамках Шостого міжнародного фестивалю документального кіно про права людини відбудеться показ документального фільму «Ви праві», створеного творчою групою студії-продакшн «Rol-group» (реж. Ольга Луб’яна, м.Харків).

Прем’єра відбудеться у Синьому залі Київського будинку кіно о 12.00 за адресою: м.Київ, вул Саксаганського,6.  Вхід вільний

Документальний фільм «Ви праві» створено по матеріалах звернень громадян до Харківської правозахисної групи з приводу порушення їх прав у галузі медичного законодавства. Це стосується всіх і кожного, бо, на жаль, ніхто не застрахованій від хвороб, а, значить, й від невдалого, непрофесійного їх лікування.

Моніторинг таких звернень промовисто свідчить про те, що люди, гостро відчуваючи, що їх права порушені, дуже рідко звертаються по допомогу та залишаються з бідою наодинці. Чому? Автори фільму намагаються надати відповідь на це питання.

Головна мета стрічки – порушити важливу та актуальну проблему – проблему усвідомлення кожним з нас можливості і необхідності захищати себе, коли ми відчуваємо, що наші права порушені.

Автори стрічки впевнені: коли ви потерпаєте від несправедливості – захищайтеся! І ви будете праві!

Trial-версія фільму «Ви праві» (3хв.) є на Your Tube

Мета програми«Громадське здоров’я» Міжнародного Фонду «Відродження» - реформування системи охорони здоров’я і покращення рівня здоров‘я населення шляхом підтримки громадських ініціатив, направлених на розвиток політики та практик в сфері охорони громадського здоров’я, які базуються на принципах соціальної інклюзії, прав людини та доказової медицини.

Програма підтримує роботу порталу захисту прав пацієнтів www.healthrights.in   Більш детальну інформацію про діяльність Програми можна знайти на сайті

Одним із напрямків роботи студії-продакшн «Rol-group» є створення документальних фільмів соціальної спрямованості. Режисер Ольга Луб’яна має великий досвід роботи на телебаченні. Була співавтором програми гендерної спрямованості «Жіночий портрет в інтер’єрі», сценаристом багатосерійного документального фільму-відеододатку до підручника «Запобігання торгівлі людьми» ( у співробітництві з міжнародною правозахисною організацією «Ла Страда – Україна»). Зараз на студії «Rol-group» йде робота над документальним фільмом, присвяченим проблемі паліативної допомоги.

 Поділитися