MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Безробіття зачепило і vip-персон: керівна еліта реєструється у центрах зайнятості

26.03.2009   
У київському центрі зайнятості також зазначили, що вже 30% зареєстрованих на сьогодні безробітних – керівники вищої і середньої ланки

Безробіття в Україні торкнулося не лише простих робочих, а й керівної еліти. У київському центрі зайнятості за три місяці цього року зареєструвалися десятки високопосадовців. Про це повідомили в центрі зайнятості, пише газета "Сегодня".

Наприклад, у них зареєструвалися колишній 1-й заступник міністра охорони здоров’я, екс-заступник міністра праці, заступник голови Держкомпідприємництва, рядові фахівці Секретаріату президента, апарату Верховної Ради, Антимонопольного комітету, СБУ, управління Держохорони й Нацагентства з підготовки до ЄВРО-2012.

У центрі зайнятості також зазначили, що вже 30% зареєстрованих на сьогодні безробітних – керівники вищої і середньої ланки, зокрема, директори, начальники відділів і підрозділів.

І колишні урядовці, і колишні керівники зараз отримують допомогу з безробіття. Її розмір залежить від стажу і попередньої зарплатні, але не перевищує 2793 гривень (середня зарплата по Києву за лютий).

Тим же, хто довго не працює, для отримання допомоги треба брати участь у громадських роботах.

У центрі зайнятості запевняють, що колишні високі чини нарівні з іншими безробітними упорядковують свій район (підмітають вулиці, висаджують дерева, фарбують паркани тощо).

У центрі кажуть, що в них були випадки, коли чиновники змушені були погоджуватися на посади начальників відділу із зарплатою в кілька разів меншу за попередню (наприклад, зарплатня заступників міністра досягала 7-8 тисяч гривень).

За даними центру зайнятості, у столиці зареєстровано 12,5 тисячі безробітних. Але це лише офіційно – за експертними оцінками, у столиці вже налічується близько 100 тисяч осіб, які не мають постійних доходів.

"Це не так уже й багато. Для порівняння: серед ріелторів зростання становить близько 100%, серед страховиків – близько 70%. Просто топ-менеджери воліють не світити той факт, що вони безробітні, а тому шукають собі місце самі", - каже він.

Загалом у лютому, наприклад, центри зайнятості по всій країні зареєстрували 103 тисячі нових безробітних. Це, за даними Державної служби зайнятості України (ДСЗ), на третину менше за показники січня.

Всього ж статус непрацевлаштованих станом на 1 березня в Україні вже мають 1,03 мільйона громадян. У свою чергу, керівництво Федерації профспілок стверджує, що реальна кількість безробітних у нашій країні в 1,5 разу вища.

За матеріалами www.newsru.ua

 Поділитися