MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рівненських міліціонерів покарали за тортури

05.05.2009    джерело: www.rivnepost.rv.ua

У Рівному засудили міліціонерів, які тортурами вибивали зізнання з підозрюваного. На лаві підсудних опинилося троє оперуповноважених карного розшуку міського відділу міліції.

— У 2002 році міліціонери затримали Олега Петрова за підозрою у скоєнні грабежу, — розповідає прокурор міста Рівного Андрій Джус. — Під час дізнання ці працівники міліції спричинили йому тілесні ушкодження, пов’язані з тортурами. Вони знущалися та вибивали у нього свідчення та зізнання, саджали на «дибу», підвішували на палку, а також підключали апарат, який вдаряє електрострумом (його під час слідства знайти не вдалося).

Ця справа потрапила у суд лише у 2005 році. А загалом сім років знадобилося постраждалому, щоб довести свою правоту.

— Одного з міліціонерів засуджено до 3 років позбавлення волі, з позбавленням звання старшого лейтенанта та права протягом 2 років займати деякі посади, — повідомив Андрій Джус. — Двоє інших міліціонерів засуджені умовно. Цей вирок ще не набрав чинності, не виключено, що міліціонери його оскаржать. А ми будемо подавати апеляцію через надмірну м’якість покарання.

До речі, сам грабіж, у якому кати в погонах примушували зізнатися Олега Петрова, так досі і не розкритий.

 Поділитися