MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Відсутність українських шкіл у Росії пояснюють спорідненістю мовРосія має надати докази того, що український журналіст живий, — ‘Репортери без кордонів’ шукають Дмитра ХилюкаДо України евакуювали жінку, якій окупанти не платили пенсію через її український паспорт Звіт за результатами моніторингового візиту до Конотопського виправного центра №130Шантаж світу голодом: Росія знищує український хліб найновішими ракетамиСобор, лікарня, центр переливання крові — ‘військові цілі’ окупантів. Підбиваємо підсумки тижняЕсе про свободу. Український Католицький Університет. Юридична школа. 2023 р.У Росії ліквідували ‘Сову’ — центр моніторингу порушень релігійної свободиВ Україні створять Координаційний центр для підтримки потерпілих і свідків воєнних злочинів‘У мене в автівці прапорець висів український’ В Росії помер вже другий український політв’язень, який потребував медичної допомоги‘Росія має відповісти перед судом за свої жахливі злочини’: у Гаазі створять міжнародний центр з розслідування злочину агресіїКримськотатарський ресурсний центр зафіксував майже 8 000 порушень основних прав людини на окупованому півострові Пошрамовані обличчя українських міст: Росія знищує історичний центр МаріуполяНобелівську премію миру отримали український “Центр громадянських свобод”, білоруський правозахисник та російський “Меморіал”Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУ “Софіївська виправна колонія (№45)” та Софіївської багатопрофільної лікарні №45 філії ДУ “Центр охорони здоров’я ДКВСУ” в Дніпропетровській та Донецькій областяхЖити в окупації 4 місяці, піднімати український прапор на площі. Дві історії з ВовчанськаМоніторинговий візит до ДУ «Бердичівський виправний центр (№108)»Армія рф поцілила ракетами по торговельному центру в Кременчуці«Ой у лузі червона калина» лунала в центрі Москви – дайджест російських протестів

Українці Росії просять Медведєва пояснити, чому закрили Український центр

06.05.2009    джерело: www.korespondent.net
Як йдеться у листі до Медведєва, Український освітній центр у Москві працював понад 10 років у відповідності з ліцензіями, виданими школі № 124, а співробітники були оформлені згідно з трудовим законодавством.

Об’єднання українців у Росії звернулося з листом до президента РФ Дмитра Медведєва, в якому просить пояснити причини закриття Українського освітнього центру в Москві. Як йдеться у листі до Медведєва, Український освітній центр у Москві працював понад 10 років у відповідності з ліцензіями, виданими школі № 124, а співробітники були оформлені згідно з трудовим законодавством.
Керівництво Об’єднання вказує, що в оснащення приміщення були вкладені значні кошти (близько $ 25000), а 17 квітня 2008 року приміщення Українського освітнього центру було опечатано під приводом відсутності дозвільних документів на саме існування Українського освітнього центру.
У листі зазначено, що Об’єднання українців Росії (ОУР), регіональна організація Українці Москви, педагогічний колектив Українського освітнього центру неодноразово зверталися в Центральне окружне управління освіти м. Москви (н / вих. № 01с/27 від 21.04.2008, № 37/08 від 30.06.2008, № 41/08 від 07.07.2008, № 49/08 від 10.11.2008) і до виконуючою обов’язки директора школи № 124 О. М. Овсейчик (06.06.2008) з листами, в яких були порушені питання роботи освітнього центру.
"На жаль, Центральне окружне управління освіти обмежилось формальною відпискою (вих. № 01-20-65 / 8 від 01.07.2008), не відповівши по суті на жодне з поставлених запитань, а м. Овсейчик взагалі не вважала за потрібне відповідати на письмове звернення, а при усних зверненнях відмовлялася засуджувати поставлене запитання, причому це виражалося у вкрай грубій і нахабній формі, неприпустимій для педагогічного працівника ", - сказано в зверненні.
У зв’язку з цим Об’єднання Українців в Росії просить Медведєва відповісти на запитання, "навіщо потрібно було ліквідувати український освітній центр, що існував тривалий час не в підпіллі, а з відома Департаменту освіти Москви, звільняти колектив, а потім повертатися до обговорення питання".
Як зазначає керівництво Об’єднання, все це дуже важко співпадає з твердженням, що "проблема вдосконалення етнокультурної освіти, як і раніше, займає одне з головних місць в програмі розвитку системи освіти Центрального округу".
"Розгром нехай невеликого осередку української освіти в Москві не піддається поясненню в рамках декларованої державної освітньої політики в Російській Федерації і викликає різні тлумачення причин подібних дій. Такі дії негативно позначаються на розвитку української освіти в Росії, з нерозумінням сприймаються українцями, і, природно, не сприяють гармонізації міжнаціональних відносин в Москві, Росії ", - заявило Об’єднання українців у Росії.
Крім того, ОУР просить російського президента пояснити, "яке відношення до проблеми української освіти в Російській Федерації, Москві мають представники" компетентних органів ", які після розгрому українського освітнього центру виявляли до нього інтерес і розпитували деяких співробітників центру про його діяльність".

 Поділитися