MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Приєднуйтесь до спільної кампанії правозахисників і митцівЛа Страда-Україна: Зміни до ККУ не захищають прав дитиниВерховна Рада зробила зберігання порнографії кримінальним злочином94,2% українців підтримують запровадження покарання за зберігання дитячої порнографіїПрезидент підписав порнозаконПіди туди, не знаю куди, та заборони усеЄвропа допомагає захистити українських дітей від сексуальних злочинівВерховна Рада прийняла за основу законопроект щодо протидії розповсюдженню дитячої порнографіїІнтернет Асоціація України критикує законопроект щодо протидії розповсюдження дитячої порнографіїВРУ ухвалила закон щодо протидії розповсюдженню дитячої порнографіїДіти: «непристойні пропозиції» у цифрахМінімальний ступінь захисту від деспотизмуПолітика мораліПодерв’янському погрожують через АнтиНЕК?Російський фільм Ми з майбутнього 2 заборонили показувати в УкраїніПорно: бути чи не бутиРФ: Юрія Дмитрієва засудили до 15 років колонії суворого режиму3 грудня – головне за деньРФ: Прокуратура вимагає збільшити строк ув’язнення історику Юрію ДмитрієвуРФ: Верховний суд не розглядатиме справу Юрія Дмитрієва

Карась Галерея та УГСПЛ розпочали акцію-протест «Упорно»

24.06.2009    джерело: www.helsinki.org.ua
Марина Говорухіна
Її мета - спонукати Президента накласти вето на зміни ін до статті 301 Кримінального кодексу (щодо відповідальності за зберігання творів, зображень або предметів порнографічного характеру)»

Карась Галерея та Українська Гельсінська спілка з прав людини розпочали акцію-протест «Упорно»

Її мета - спонукати Президента України накласти вето на закон України «Про внесення змін до статті 301 Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за зберігання творів, зображень або предметів порнографічного характеру)», що передбачає встановлення кримінальної відповідальності за зберігання творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження.
Під час прес-конференції, з якої стартувала акція, Володимир Яворський , виконавчий директор УГСПЛ зазначив, що прийнятий Верховною Радою Закон необґрунтовано та непропорційно обмежує свободу вираження поглядів, втручається у внутрішню свободу особи. Він не досягає тієї мети, заради якої розроблявся. Створює велику загрозу зловживання цією нормою правоохоронними органами, що можуть використовувати її з метою корупції чи шантажу особи.

Лесь Подерев’янський , - учасник прес-конференції, запропонував законодавцям заборонити не тільки зображення статевого акту, а і сам статевий акт. Інакше боротьба йде з наслідками, а не з першопричиною.

Художник Олександр Ройтбурд пішов далі, і запропонував високопосадовцям заборонити зображення потенційних учасників статевого акту. Про всяк випадок.
Після прес-конференції відбулось відкриття художньої виставки, в якій взяли участь роботи Олександра Ройтбурда, Іллі Чічкана, Маши Шубіної, Стаса Волязловського, Іллі Ісупова та інших відомих українських художників

Також Українська Гельсінська спілка з прав людини направила до Президента лист із проханням накласти вето на Закон України «Про внесення змін до статті 301 Кримінального кодексу України (щодо відповідальності за зберігання творів, зображень або предметів порнографічного характеру)», під яким підписалося більше ніж 200 відвідувачів сайту УГСПЛ.

 Поділитися