MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

КВУ критикує зміни до закону про вибори президентаРада подолала вето президента на закон про вибориСтворено Коаліцію громадських організацій за чесні та прозорі вибориЕкспрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України ІХ скликання Огляд № 24 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 13.01.2020–17.01.2020Приміщення для голосування – на 1-й поверх!Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 140 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 28.08.2017 – 01.09.2017Експрес-огляд законотворчої діяльності Верховної Ради України Бюлетень № 111 Законопроекти, зареєстровані в парламенті за період 06.02.2017 – 10.02.2017Зловживання адмінресурсом і методи боротьби з нимКомпетенція і повноваження місцевих органів влади під час організації та проведення місцевих виборівIX. Огляд дотримання права на вільні вибори та участь у референдумах у 2014 роціЧПГ: і маленька організація спроможна робити добрі справи18. Права людей з інвалідністюУгода про врегулювання кризиАльтернативні дороги ЄвромайдануЖданок проти ЛатвіїКонцепція внесення змін до Конституції України27. ПРАВА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ15. ПРАВО ГРОМАДЯН НА ВІЛЬНІ ВИБОРИ ТА УЧАСТЬ У РЕФЕРЕНДУМАХНа Тернопільщині в дільничих комісіях «працюють» покійникиПрава людини в Україні 2011. XIV. ПРАВО НА УЧАСТЬ У ВІЛЬНИХ ТА ЧЕСНИХ ВИБОРАХ ТА РЕФЕРЕНДУМАХ У 2011

ПАРЄ стурбована виборчими законами в Україні

24.06.2009    джерело: www.bbc.co.uk
Асамблея закликає Верховну Раду негайно внести законодавчі зміни, аби фальсифікації та порушення, що сталися за минулих виборів, не повторилися

Моніторингова комісія Парламентської Асамблеї Ради Європи ухвалила заяву щодо президентських виборів в Україні. Документ вимагає негайно вдосконалити закон про вибори керівника держави, враховуючи досвід 2004 року.

У своїх висновках, опублікованих у вівторок увечері, Рада Європи спирається на результати відрядження до України своїх співдоповідачів, яке відбулося в квітні цього року. Міжнародна організація стурбована тим фактом, що позитивні зміни, внесені до закону "Про президентські вибори" після другого туру в 2004 році, мали лише тимчасовий характер.

У заяві Парламентської Асамблеї Ради Європи сказано: “Оскільки невдовзі в Україні відбудуться нові вибори президента, закликаємо Верховну Раду негайно внести законодавчі зміни, аби фальсифікації та порушення, що сталися за минулих виборів, не повторилися.”

Водночас Рада Європи відзначила численні покращення в чинному українському законі про парламентські вибори. У Страсбургу вважають, що завдяки цим вдосконаленням останні вибори до Верховної Ради відбулися без суттєвих порушень. Успіх 2007 року пропонується, отже, як додатковий аргумент до зміни чинного закону про президентські вибори, що відбудуться в січні.

“Не можна допустити, щоб внаслідок недосконалостей закону український виборець втратив довіру до демократичного електорального процесу в державі.”

Міжнародна організація також вкотре закликала чільних українських політиків відкласти суперечки та подбати про майбутнє країни.

 Поділитися