MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Дводенний курс «АВС з нових медіа: нові можливості в роботі журналістів і медіа-активістів»

25.06.2009    джерело: www.civicua.org
До участі запрошуються професійні журналісти, редактори, громадські журналісти і активісти, діяльність яких тісно пов’язана з медіа. Сесії першого модулю відбудуться: 11-12 липня (Київ або Вінниця), 14-15 липня (Одеса), 18-19 липня (Харків). Останній термін подачі анкет на конкурс: 3 липня
Після успішного проведення у червні перших трьох навчальних сесій у Києві, Львові і Донецьку, проект МеdiaNext оголошує конкурс з відбору учасників на навчання в липні в Одесі, Харкові і Вінниці. Перший модуль навчання – це базовий дводенний курс під назвою «АВС з нових медіа: нові можливості в роботі журналістів і медіа-активістів».

МеdiaNext є голландсько-український проектом з розвитку нових медіа в Україні, що реалізовується МГО “Інтерньюз-Україна” та Європейським центром журналістики (European Journalism Center).

Мета першого модулю навчання – розширити уявлення практичного застосування нових медіа в журналістиці, громадській діяльності, засвоїти принципи і «закони» функціонування блогосфери, навчитися оперувати ключовими інструментами нових медіа.

Учасники і географія: До конкурсу запрошуються професійні журналісти, редактори, громадські журналісти і активісти, діяльність яких тісно пов’язана з медіа. Кількість учасників – від 15 до 18 на один модуль.

Липневі сесії першого модулю відбудуться:
11-12 липня , Київ або Вінниця (уточнюється)
14-15 липня, Одеса
18-19 липня, Харків

Увага! Учасники з сусідніх областей можуть брати участь в конкурсі за умов самостійного забезпечення проїзду до місця проведення і проживання

Перший модуль. Базовий модуль навчання – є одним з шести розроблених модулів Школи нових медіа, яка заснована при Інтерньюз-Україна в рамках проекту.

Базовий модуль навчання включає в себе дводенний курс навчання.

Цілі базового курсу:

1) надати учасникам уявлення щодо вже існуючого застосування нових медіа в Україні і світі, показати можливості і застереження щодо технологій;
2) навчити ключовим інструментам, зокрема: як ефективно використовувати блоги, мультимедіа, базові сервіси нових медіа (Twitter, Facebook, відео, RSS)
3) навчити перших кроків позиціонування себе в блогах і соціальних мережах, пошук інформації;
4) дати можливість учасникам вже під час першого модулю виконувати практичні завдання із застосування інструментів нових медіа.

Тренерами виступатимуть українські і американські професіонали в сфері нових медіа, з практичним досвідом в новітніх технологіях.

Участь відібраних учасників за конкурсом не передбачає плати за навчання. Обов’язковою умовою участі у конкурсі є заповнення анкети апліканта (додаток 1).

Останній термін подачі анкет на конкурс: 13.00, п’ятниця, 3 липня 2009

Заповнені анкети мають бути надіслати на електронну скриньку: [email protected]

Контактні особи:
Віталій Мороз, координатор програм з нових медіа, [email protected]
Ольга Сушицька, координатор проектів, [email protected]

Як відбулися червневі сесії навчання MediaNext, можна переглянути на нашому блозі: - http://medianext-ua.livejournal.com/ , на сайті: www.internews.ua

Довідка: MediaNext (офіційна назва проекту - Розвиток Нових медіа в Україні) є спільним українсько-голландським проектом за фінансування програми МАТРА на кошти МЗС Королівства Нідерланди. Ключовим голландським партнером Інтерньюз-Україна виступив Європейський центр журналістики (European Journalism Center), одна з найбільш авторитетних медіа-організацій в Європі. Проект ставить за мету ініціювати трансформацію українських медіа в бік їх подальшої відкритості до нових технологій, і сприяти ширшому впровадженню інструментів нових медіа в повсякденній роботі журналістів.


Джерело : проект MediaNext

Автор : Ольга Сушицька

Додатки : Анкета -  doc-file (163.328 kb)
 Поділитися