MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Міліція затримала одного із підозрюваних у замовленні вбивства Олександра ГончароваПрес-реліз: «Хто стоїть за вбивством захисника Жукового острова?»Мовчати небезпечноВідкрите звернення учасників IV Форуму правозахисних організацій України з приводу вбивства активіста-природоохоронця Олексія ГончароваЖурналістське розслідування з летальним кінцемУбит защитник Жукового островаПішов з життя відомий дитячий правозахисник Володимир ГончаровПодсудимые утверждали, что травмы, вызвавшие смерть Гончарова, на самом деле были нанесены ему во время допросов в УБОПСвінтицький та Гончаров проти УкраїниГенпрокуратурой арестован сотрудник Лукьяновского СИЗО по делу о смерти милиционера И.ГончароваГенпрокуратура визнала, що Гончарова убили в СІЗОІгор Гончаров (справа «перевертнів»)Родственники Гончарова будут добиваться наказания виновных в его смерти.Зауваження до закону України «Про права пацієнтів Україні» (Євгенія Багалій, Ірина Гончарова).

Вбивство еколога відкрило очі правосуддя на незаконний гідронамив?

09.07.2009    джерело: www.civicua.org

Попри те, що процес розкриття вбивства Олександра Гончарова лишається практично в початковій точці, після трагічного випадку МВС активно розгорнуло боротьбу з незаконним гідронамивом. Саме боротьба з гідронамивом, за офіційною версією, є причиною вбивства Гончарова.
Як повідомляє Головне управління МВС у м. Києві у своєму листі № 4/2-3378 до Голови Ради ЕкГ "Печеніги" С. Шапаренка, за кілька діб після вбивства, а саме 4.06.09 ГУ МВС у м. Києві видало розпорядження №189 "Про оперативно-профілактичне відпрацювання акваторії річки Дніпро у межах м. Києва". Управлінням ДСБЕЗ ГУ МВС у м. Києві організовано та проведено перевірки законності намиву піску суб’єктами господарювання в акваторії р. Дніпро в межах м. Києва.
Також 09.06.09 МВС України видає розпорядження №516 "Про створення робочої групи з проведення перевірок у сфері природокористування на території м. Києва". На виконання цього розпорядження створена робоча група та у період з 12.06.09 по 12.07.09 проводиться перевірка суб’єктів господарювання з питань законності видобування надр та корисних копалин місцевого значення у м. Києві.
В результаті цього, за фактом незаконного гідронамиву порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.2. ст. 197 і ч.2. ст. 240 ККУ щодо товариств "Гепард" та "Альянс". Серед них і земснаряд, який фігурує у справі Гончарова. В минулому громадськість, і у т.ч. НЕЦУ неодноразово звертались до контролюючих органів з проханням зупинити незаконну діяльність земснарядів, та роботи довгий час продовжувались.
Що ж сталось тепер? Невже вбивство О.Гочарова все ж виявилось не марним і МВС розпочне боротьбу із незаконним гідронамивом на київських берегах Дніпра?
ДОВІДКА:
Трохи більш, як 40 днів тому, 26.05.09 на території о.Жуків невідомі особи здійснили жорстоке побиття Гончарова Олександра Львовича. Від отриманих тілесних ушкоджень Гончаров О.Л. помер на місці подій. За цим фактом слідчим відділу РУ ГУМВС України у м. Києві порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 ККУ (умисне вбивство). Злочин досі є нерозкритим. За день до вбивства, загиблий звертався до МВС з проханням зупинити гідронамивні роботи на острові Жуків та запрошував на місце незаконного намиву піску тележурналістів.

Також, після неодноразових скарг громадськості, Прокуратурою Голосіївського району м. Києва в січні 2009 р. порушено кримінальну справу за ст. 197 та 252 ККУ щодо громадян Ігнатенка, Ігнатенка, Яременка та Дзюби, що здійснювали гідронамив та незаконний продаж піску на о. Жуків. Справа наразі знаходиться в Голосіївському районному суді м. Києва. Слухання по справі призначено на 16.07.09 (10.00). Запрошуємо зацікавлених журналістів відвідати відкрите судове засідання.

Автор : Василюк Олексій, НЕЦУ

 Поділитися