MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рік після повені: екологи закликають берегти ліс

28.07.2009    джерело: www.dw-world.de
Екологічні громадські організації стривожені відхиленням парламентським комітетом з екологічної політики законопроекту "Про мораторій на суцільне вирубування і вивіз за кордон деревини і пиломатеріалів"

У ці дні виповнюється рік після сильних повеней у західних регіонах України. Екологічні громадські організації закликали Верховну Раду попередити повторення стихійного лиха й запровадити мораторій на вирубування лісів.

Київський еколого-культурний центр, Національний екологічний центр України, Українська Громада, та Форум порятунку Києвазаявили, що стривожені відхиленням парламентським комітетом з екологічної політики законопроекту "Про мораторій на суцільне вирубування і вивіз за кордон деревини і пиломатеріалів".

Як повідомив "Німецькій хвилі" директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, повені в Карпатах можуть повторитися, оскільки промислове вирубування лісів уже спричинило незворотні зміни в екології краю. І це, на його думку, загрожує гірським лісам Криму та лісовим масивам по всій Україні: "В нас найменша в Європі лісистість – десь 15 відсотків. Тому ми вважаємо, що це має величезне значення для клімату, для екології…".

Еколог упевнений, що заклик громадськості буде почутий депутатами, незважаючи на розпал президентської виборчої кампанії.

Олександр Савицький

 Поділитися