MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Під Говерлою навчатимуться толерантності 195 дітей 17 національних громад України, Білорусі, Молдови

04.08.2009    джерело: www.tolerspace.org.ua
Метою проекту є виховання міжнаціональної толерантності української молоді, протидія ксенофобії, формування активної громадянської позиції у молоді національних громад, поширення знань про національне розмаїття України

9 серпня 2009 року о 19.30 понад 190 дітей 9-17 років з 17 національних громад України, Білорусі та Молдови візьмуть участь в урочистому відкритті Міжнародного міжнаціонального дитячого табору «Джерела толерантності», яке відбудеться у карпатському смт. Ясіня поблизу Говерли на базі пансіонату «Високі Карпати».
Учасники табору – діти національних громад України і діти-біженці – ассірійці, білоруси, болгари, вірмени, греки, євреї, кримські та волзькі татари, молдавани, німці, поляки, росіяни, румуни, татари, чеченці, велика група українців, зможуть зануритися в національну культуру різних народів. Вже другий рік до участі у програмі табору залучились афганська та корейська громади України. У таборі працюють педагоги національних громад України та професіонали, які розуміють особливості міжкультурного діалогу.
Табір проводиться 9-26 серпня Конгресом національних громад України за підтримки Посольства Федеративної республіки Німеччина, Посольства Республіки Польща, Міністерства у справах сім’ї та молоді, Держкомітету у справах національностей і міграції, Датської ради з питань біженців та інших благодійних організацій, спонсорів та приватних осіб.
Метою проекту є виховання міжнаціональної толерантності української молоді, протидія ксенофобії, формування активної громадянської позиції у молоді національних громад, поширення знань про національне розмаїття України.
Табір працює за унікальною методикою занурення, кожного дня всі учасники пробують жити як представники певної культури. У таборі також проводяться День Пам’яті Трагедій народів України, День Прав Людини, День Громадянина.
Довідка.

Проект дитячого міжнаціонального табору «Джерела толерантності» діє з 2002 року. Він відбувається влітку та триває в залежності від фінансування від 15 до 21 дня. Місце проведення постійно змінюється з метою показати унікальну методику роботи з дітьми різних національних громад в усіх куточках України та щоб учасники табору також могли побачити різні регіональні особливості нашої держави. Для участі в таборі діти виконують конкурсну роботу та рекомендуються національною громадою. В 2006-2008 роках впродовж літа Конгрес національних громад України провів по дві зміни табору. В 2009 році відбудеться лише одна зміна. В проекті змогли взяти участь близько 2000 дітей з більш ніж 18 національних громад України. Оволоділи методикою проведення дитячого міжнаціонального табору «Джерела толерантності» більше 120 педагогів, в т.ч. з Молдови, Польщі, Білорусі. Більше про проект за адресою в Інтернет www.tolerspace.org.ua 
Анна Ленчовська

КОНТАКТНІ ТЕЛЕФОНИ ДЛЯ ДОВІДОК:
Наталія Бакуліна – директор табору «Джерела толерантності» 80679369321
Сергій Хараху – PR-менеджер 80667701913, 80633401616, e-mail: [email protected]
Анна Ленчовська – методист табору 8050352-48-63 [email protected]

 Поділитися