MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Присяжные оправдали обвиняемых по делу ПолитковскойАдвокати: Убивця Політковської працював на ФСБСкандал у справі Політковської: суддю можуть зняти, а присяжних розпуститиСправа Політковської - судять, але кого…Суд по делу Анны Политковской продолжится 17 ноябряМитинг памяти ПолитковскойЖурналисты всего мира примут участие в акции памяти Политковской30 августа - день рождения Анны ПолитковскойОна останется с намиДень памяти Анны ПолитковскойВспоминать запрещеноУ Росії зірваний міжнародний форум пам’яті Анни ПолітковськоїВшануй пам’ять загиблої журналістки хвилиною мовчанняГанна Політковська номінована на премію Сахарова за 2007 рікОрганизатора митинга в память Анны Политковской будут судить из-за большого количества участников акцииКолеги Анни Політковської не згодні з версією Генерального прокурора РосіїГенеральный прокурор РФ сообщил о продвижении в расследовании дела об убийстве журналистки Анны ПолитковскойМир читает книгу ПолитковскойМіліція розігнала дубинками маніфестацію на честь ПолітковськоїСегодня девятый день со дня гибели Анны Политковской

Європейський суд з прав людини розглядатиме справу загибелі Політковської по суті

07.08.2009   
За словами Каріни Москаленко, у скарзі йдеться про неефективне розслідування та порушення прав потерпілої

Європейський суд з прав людини у Страсбурзі розпочне розгляд по суті скарги у справі загибелі оглядача «Нової газети» Анни Політковської. Про повідомила адвокат дітей загиблої журналістки Каріна Москаленко, пише РІА «Новости».

За словами пані Москаленко, скаргу до Європейського суду було подано ще в квітні 2007-го. У скарзі йдеться про «неефективне розслідування та порушення прав потерпілої».

 «У Європейському суді є чудова концепція позитивних обставин щодо права на життя, яке існує в державі: держава має не допускати здійснення злочинів, попереджувати та захищати людину, особливо якщо на її адресу були конкретні погрози. Оскільки з якихось причин влада цього не зробила, це є порушенням зобов’язань по праву на життя», - каже Каріна Москаленко.

Як повідомляє РІА «Новости», сьогодні ж московський окружний військовий суд відмовився повернути у прокуратуру справу про вбивство Анни Політковської, відхиливши клопотання дітей журналістки.

www.telekritika.ua

 Поділитися